Özge Özacar x Dior Beauty İş Birliği

Son dönemdeki oyunculuğuyla büyük yankı uyandıran Özge Özacar, Dior Beauty ürünleri ile çekim gücünü daha da yükselttiği yeni bir role bürünüyor.

ABONE OL
7 Ekim 2024 Pazartesi 11:50 | Son Güncellenme:
19 dakika okunma süresi
Özge Özacar x Dior Beauty İş Birliği

Görkem! Son dönemin gerçekten en dikkat çeken karakterlerinden birini canlandırıyor, aynı zamanda inanılmaz iyi bir oyunculuk sergiliyorsun. Anlatsana, neler yaşanıyor oyunculuk dünyanda?

Nasıl güzel sözler! Çok teşekkür ederim! Kariyerimin çok keyifli bir dönemindeyim diyebilirim. İlk yıllarımdan bugüne aldığım tüm eğitimlerimin; hocalarımın verdiği emeklerin hepsini harmanlayıp kullanmam gereken, sahnelerimin duygu geçişlerinin kuvvetli olduğu bir hikayenin parçasıyım. Her yeni günü daha büyük bir merakla yaşıyorum diyebilirim.

Görkem'e karşı biz biraz mesafeliyiz, korkuyoruz kendisinden. Sen nasıl hisler içindesin kendisine karşı? Bu role nasıl yaklaşıyorsun ve hayatında nerede konumlandırıyorsun?

Görkem gerçekten uç noktaları olan bir kadın. Sevgisi, nefreti... İlk bölümlerde annesini kaybetmeden evvel, yaşam tercihleri sebebiyle koşullu sevildiği bir psikoloji içindeydi. Sonrasında giderek kendini hırçınlaşarak korumaya çalıştı. Sevgiye bakış açısı zedelenmiş. Duygularını sağlıklı yollardan ifade edemediği bir üsluba evrildi. Gelen her bölümde, Görkem'i Özge'nin gözünden değil; Görkem'in kendi gözünden görüp anlamaya gayret ediyorum. Onun dışında benim hayatımdaki yeri, profesyonel bir biçimde en iyi şekilde hazırlanıp seyircimize sunmak arzusunda olduğum bir hayat hikayesi olarak konumlanıyor.

İnsanlar genellikle kötü bir karakteri canlandırınca halktan tepki görür ama Görkem'e duyulan öfke Özge'ye yansımıyor gibi görünüyor. Oldu mu karşılaştığın enteresan durumlar?

Tam tersi sokaktan çok güzel dönüşler alıyorum. Türk seyircisi sahiden ilk bölümden hikayelerin kalitesini hızlıca yakalayan, kurguyla gerçeği ayırt edebilen bir izleyici. Öfkeden ziyade, performans gerektiren zorlu sahnelerimden sonra özellikle çok kıymetli tebrik mesajları alıyorum. Bu beni daha da orijinal karakterler bulup işimi en iyi şekilde yapmak için motive ediyor.

Çekimin ardından global bir markanın event'inde sunuculuk yapmaya gideceksin. Bu tarz pek çok iş birliğin de var. Bu yorucu tempo içerisinde, şu sıralar nasıl bir ruh hali içindesin?

Evet! Milano için çok heyecanlıyım. Gerçekten 24 saatin ne kadar uzun olduğunu deneyimlediğim bir zamandayım. Birlikte üretmekten, misafirleri olmaktan, ortak hayaller kurmaktan çok mutlu olduğum global markalarla birlikte yollar yürüyoruz. Cannes, Venedik Film Festivali'nde de iki yıldır birlikteyiz. Her biri bambaşka deneyimler. Beni sadece oyuncu olarak değil, bir kadın olarak da ruhen çok besliyor. O yüzden her ne kadar yorucu bir tempo içinde olsam da, güzel işler üretiyor olmanın verdiği gurur en büyük güç kaynağım.

Cannes'a Venedik'e gidince, global başarılara imza atmak için daha büyük heyecan duyuyor olmalı insan. Her açıdan buna çok da uygunsun bence. Bir gün yurt dışına açılma hayallerin var mı?

Evrensel bir sanatçı olabilmek ilk günden beri hayalim. Ama bunun bir günde ''Şimdi de yurt dışındayım!'' gibi ütopik bir biçimde olacağını düşünmüyorum. Her şey zamanla, emek vererek, adım adım gelişiyor. Bulunduğum yere sadece fiziken değil, ruhen de hazır bir biçimde erişmek isterim. Kendimi olabildiğince dünyanın her yanında varlığını, özüyle ortaya koyabilecek entelektüel bir genç kadın olarak yetiştirmeye çalışıyorum. Mesleğimde o an bana verilen karakter ne ise, en iyi şekilde hazırlanmaya gayret ediyorum. Hikayelerimiz özellikle birçok ülkeye satılırken, hangi işin ne zaman, nasıl bir furya yaratabileceğini asla bilemeyiz. Hatta bir gün Haluk Abi'ye (Bilginer) hem Emmy ödülü için hem de Venedik Film Festivali'nde yarışan son filmi Maria için, "Bu deneyimleri kesin şunu başarmam gerek diyerek mi gerçek kıldın?" diye sorduğumda, işini hep iyi yapmayı merkezine aldığını, gerisini hayatın kendi akışı içinde getirdiğini ifade etmişti. O yüzden en büyük gayem, işimin hep hakkını vermek. Dilerim ki sonraki röportajımızda bunu başarıyor olduğuma dair daha güzel gelişmeleri konuşuyor oluruz.

Nicole Kidman'ın "Her yeni rol, kendimizi daha derinlemesine anlamamız için bir fırsattır" diye bir yorumu var. Senin canlandırdığın karakterler ışığında kendine dair keşfettiğin en önemli şey ne oldu?

Bu sahiden çok doğru. Hele ki kendilik bilinci üzerine de kafa yoran bir oyuncuysanız, her rol sizi karakterden yola çıkarak kendinize de sorular sormaya itiyor. Yaşamı derin bakarak ve hissederek deneyimlemeyi sevdiğim için bu bana büyük keyif veriyor. Bu deneyimimi tek bir farkındalığa indirgeyip ifade etmek gerçekten az gelir. Özetlemem gerekirse en büyük farkındalığım, "ben buyum, böyleyim" dediğim her şeyin zamanla değişip dönüşebileceğini; yaşamın esnek olmayı gerektiren bir deneyim olduğunu tüm gerçekliğiyle fark ettirip bana kabul ettirmesi. Publius'un da dediği gibi, insana dair hiçbir şey bana yabancı değil.

Yetenek evet, güzellik evet... Ama seninle yaptığımız bir önceki röportajımızdan da hareketle, seni bir adım öne çıkaran özelliğinin; disiplinin yanı sıra entelektüel, donanımlı, kültürlü, kendini her açıdan geliştirmeyi seven ve hayata her açıdan bakabilen biri olduğun izlenimi uyanıyor bende. Haksız mıyım?

Sahiden çok onore edici bu sözleri duymak. "Kendine iyi bak" genelde vedalarda kullanılsa da kast ederek söylendiğinde çok kıymetli bir anlam barındırıyor. Kendime de sık hatırlattığım bir temenni. Hayatı, farkındalığı gelişmiş gözlerle, kalbimle yaşamayı seviyorum. Teknolojinin gelişiminden çağdaş sanata, tasavvuftan spora birbirinden çok uç görünebilecek ama beni yaşama dair dinç tutan çok fazla merak duyduğum ilgi alanım var. Mesleğimde her sene yıllansam da, başka alanlarda yeni öğrenen, konunun öğrencisi olarak yeniden baştan başlamak, ayaklarımın yere sağlam basmasını da sağlıyor. Sana da bu yaşam döngümün yansıması beni çok mutlu etti, teşekkür ederim.

Çekim sırasında mükemmeliyetçi tavrının seni yorabildiğini, bunu biraz dengelemeye çalıştığını anlattın. Hayata karşı oluşan farkındalıkların arasında neler var?

İş konusunda gerçekten disiplinli olmayı seviyorum. Görev alacağım yere saatinde gelmek, ne yapmakla mükellefsem ona hazır, vakıf; odağımı dağıtmadan çalışmak iş etiği olarak önem verdiğim değerler. Kolektif işler yaptığımız için herkesin temposu, çalışma biçimi farklılık gösteriyor, haliyle her zaman bunu koruyabilmek mümkün olmuyor. Öyle anlarda, bazen de olduğu kadarının aslında yeterli olduğunu kendime hatırlatmaya çalışıyorum. Bunun dışında zamanımın kıymetini daha da çok anladığım bir dönemdeyim. Yerine yenisini koymak mümkün değil. Ömrümün buradan geriye kalan her demini daha da huzurlu ve mutlu olacağım şekilde yaşamak arzusu, karar vermem gereken tüm seçimlerimde yol gösteren kutup yıldızım oluyor.

Sence bugünkü başarında şansın payı nedir?

Şanstan ziyade çok çalışmak diyebilirim. Hiçbir zaman ne bir sahnemi, ne de başka bir görevimi şansa bırakmak zihnimden geçmedi. Her daim olabileceğim en hazır, en yetkin en emek vermiş versiyonumu aradım. Gereken çaba, özveri ve emekten sonra, olanda da olmayanda da hayra inanırım. Tevekkülüm baki.

Tesadüflere inanır mısın?

Tesadüf değil, tevafuk olduğuna inanırım. Duam da temennim de yolumun hep hayırlı olana çıkması.

Aşk yaşla ve yaşananlarla birlikte zaman içinde yeni anlamlar kazanabiliyor. Aşkın sendeki anlamı ve tanımı yıllar içinde nasıl evrildi?

Kendime duyduğum sevgi, özen, şefkat ve anlayış arttıkça genel olarak sevginin bendeki anlamının güzelleştiğini söyleyebilirim. Bu duygunun yalnızca bir partner üzerinden ölçütlendirilmesini de o yüzden çok doğru bulmuyorum. İnsan kendine yaklaştıkça, gerçekten neye ihtiyaç duyduğunu fark ediyor. Kendini gerçeğiyle kabul edip, daha güzel seviyor. Kendini sevip sardıktan sonra aile, dost, sevgili kimse o özne, onu da daha sağlıklı bir yerden; kırmadan, incitmeden sever hale geliyor. Her şey adım adım. Kendi adımaysa sadece erkek arkadaşım olarak değil, dostum olarak da insanlığına, karakterine, hayata bakışına hayran olduğum bir yol arkadaşım var. Onun ruhuna iyi gelmeyi istedikçe, kendime de daha iyi bakıyorum.

Güzellik kelimesinin genel anlamda karşılığı olan tüm özelliklere sahip biri olarak senin için güzelliğin tanımı nedir?

Benim için güzellik tüm neşesiyle, içtenliğiyle gülebilen; var olabilen demek. Kadın, erkek fark etmeksizin insan ya da doğada gördüğümüz her yansımada sahiden huzur veren, yanında kendiniz olabildiğiniz, yaşamın ritmine uyumlu her varlık her ortam insana güzellik hissi veriyor.

Bir dokunuşu ile kendini iyi hissettiren, çantandan asla ayırmadığın makyaj malzemeleri neler?

Yeni çıkan Dior Forever Stick fondöten ve kontürler yeni favorilerim. Onlarla birlikte ikili olarak kullanılan hem allık hem highlighter olan Rouge Blush'lar çok etkili. Tabii ki ikonik olan Rouge Dior 999 kırmızısını çok seviyorum.

Seninle özdeşleşen bir koku var mı?

Yılların vazgeçilmez parfümü J'adore favorilerimden, J'adore Lor en sevdiklerim arasında.

Dans etmeyi sevdiğini biliyoruz. Şu sıralar hangi şarkılar eşliğinde dans ediyorsun?

Bayılırım! Gerçekten çocukluğumdan bu yana birçok genre'da dans etmiş olmaktan çok mutluyum. Eğitimini almayı planladığım birkaç teknik daha var. Set takvimimiz oturur oturmaz başlamayı planlıyorum. Mina'nın Ancora Ancora'sını ise yazın durmaksızın dinledim.

Plak koleksiyonun olduğunu hatırlıyorum. En son listeye eklenenler neler oldu?

Evet! Hala devam. En son Barış Manço'nun "Yeni Bir Gün", The Beatles'tan "Yellow Submarine" eklendi.

Kendini çok özdeşleştirdiğin bir kitap, dizi, film karakteri var mı? Özdeşleştirmekten ziyade, her röportajımda paylaşmayı çok sevdiğim, ruhuma iyi gelen bir kitap Engin Geçtan - "İnsan Olmak" var. Kesinlikle herkese tavsiyem.

Özge'nin En'leri

Çocukluğunun en mutlu anlarından biri?

Küçük teyzem Sinem'le onun izin günlerinde birlikte kek pişirir, kalan hamuru sıyırırdık. Neşesi, enerjisi bana hep huzur verirdi. Teyzecim, seni çok seviyorum!

En büyük deliliğin?

12 saatliğine Londra'ya gitmek, aşk!

En sık kullandığın kelime?

''Aynen, aynen!"

En yeni favori tatil destinasyonun? Capri!

En hayran olduğun kitap karakteri?

Monte Kristo Kontu.

En sık kullandığın aplikasyon?

Instagram.

Şu sıralar en sık mırıldandığın melodi?

Cleo Sol, "Sunshine".

Kendine en son ne aldın?

Saat.

En son gittiğin müze?

İstanbul Modern.

  1. Genel Yayın Yönetmeni: Gözde Yörükoğlu ERSU
  2. Prodüksiyon: Ceylan YENİACUN
  3. Röportaj: Filiz Şeref KULU
  4. Fotoğraflar: LARA SAYILGAN
  5. Styling: Tuğçe KILINÇLI
  6. Saç: Akın ÜNAL
  7. Makyaj: Elçin MUTLU
  8. Video: Kaan KARAASLAN
  9. Fotoğraf asistanı: Salih YILMAZ
  10. Styling asistanları: Kader ÖZYILDIZ, Zilan BÜLBÜL
  11. Makyaj asistanı: Süleyman AKGÜL

EN ÇOK OKUNANLAR

2025'te Cesur Musun, Temkinli Mi?
2025'te Cesur Musun, Temkinli Mi?

2025'te Cesur Musun, Temkinli Mi?

7 dakika okunma süresi
Akbank Caz Festivali Daveti
Akbank Caz Festivali Daveti

Akbank Caz Festivali Daveti

1 dakika okunma süresi
Victoria's Secret'tan Meme Kanseri Farkındalık Ayı'na Özel Davet
Victoria's Secret'tan Meme Kanseri Farkındalık Ayı'na Özel Davet

Victoria's Secret'tan Meme Kanseri Farkındalık Ayı'na Özel Davet

1 dakika okunma süresi
Benetton'un 2024-25 Sonbahar/Kış Koleksiyonu
Benetton'un 2024-25 Sonbahar/Kış Koleksiyonu

Benetton'un 2024-25 Sonbahar/Kış Koleksiyonu

1 dakika okunma süresi
Kérastase'ın 60. Yıl Kutlaması
Kérastase'ın 60. Yıl Kutlaması

Kérastase'ın 60. Yıl Kutlaması

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Tuba Ünsal Hakkında Merak Edilenler
Tuba Ünsal Hakkında Merak Edilenler

Tuba Ünsal Hakkında Merak Edilenler

METT Bodrum'da Şef Kyung Soo Moon'un Mutfak Sırları
METT Bodrum'da Şef Kyung Soo Moon'un Mutfak Sırları

METT Bodrum'da Şef Kyung Soo Moon'un Mutfak Sırları

Nicole Kidman'ın Oyunculuk Kariyeri Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Nicole Kidman'ın Oyunculuk Kariyeri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Nicole Kidman'ın Oyunculuk Kariyeri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Aslı Gümüşel Hakkında Bilinmeyenler
Aslı Gümüşel Hakkında Bilinmeyenler

Aslı Gümüşel Hakkında Bilinmeyenler

Selin Türkmen ile Soru-Cevap
Selin Türkmen ile Soru-Cevap

Selin Türkmen ile Soru-Cevap

Alara Mildon ile Annelik Üzerine
Alara Mildon ile Annelik Üzerine

Alara Mildon ile Annelik Üzerine

Luigi Stinga ile İtalyan Mutfağı
Luigi Stinga ile İtalyan Mutfağı

Luigi Stinga ile İtalyan Mutfağı

Estée Lauder Şirketleri'nin "Pembe Kurdele" Hareketi
Estée Lauder Şirketleri'nin "Pembe Kurdele" Hareketi

Estée Lauder Şirketleri'nin "Pembe Kurdele" Hareketi

Refik Anadol ve Rafet Fatih Özgür ile “Inner Portrait” Projesi Üzerine
Refik Anadol ve Rafet Fatih Özgür ile “Inner Portrait” Projesi Üzerine

Refik Anadol ve Rafet Fatih Özgür ile “Inner Portrait” Projesi Üzerine

Zehra Işık x Mert Aslan ile Yeni Koleksiyon Üzerine
Zehra Işık x Mert Aslan ile Yeni Koleksiyon Üzerine

Zehra Işık x Mert Aslan ile Yeni Koleksiyon Üzerine

Buse Terim'in Bilinmeyenleri
Buse Terim'in Bilinmeyenleri

Buse Terim'in Bilinmeyenleri

Lisa Resling-Halpern ve Kathryn Oskay ile Türk Tasarım Sergisi Üzerine
Lisa Resling-Halpern ve Kathryn Oskay ile Türk Tasarım Sergisi Üzerine

Lisa Resling-Halpern ve Kathryn Oskay ile Türk Tasarım Sergisi Üzerine