İstanbul'da Bir Asyalı: Isokyo

Isokyo, adını İstanbul ve Tokyo şehirlerinin birleşiminden alıyor. İstanbul'dan Tokyo'ya uzanan bir coğrafyayı temsil eden Isokyo, Uzak Doğu'nun lezzetli mutfaklarını ve Batı gurme geleneklerinin öne çıkanlarını bir araya getiriyor.

ABONE OL
30 Nisan 2021 Cuma 10:46 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi
İstanbul'da Bir Asyalı: Isokyo

Aynı zamanda Raffles Istanbul'un da Executive Şefi olan Yeni Zelandalı Şef Clinton Cooper ve ekibine emanet olan Isokyo'nun interaktif menüsü, Yakın ve Uzak Doğu ülkelerinden mutfakların özgün bir duyarlılıkla yorumlanmasıyla ortaya çıkmış. Isokyo'nun menüsünde Çin, Japonya, Tayland, Vietnam, Kore gibi Uzakdoğu mutfaklarının Batı kültürüyle sentezlenen örnekleri yer alıyor.

Japonya'dan "hoşa giden tat" anlamına gelen Umami çeşnileri; tatlı ve baharat aromalarını dengeleyen Thai lezzetleri, ekşi ve acılar, Kore'den fermente ve salamura ürünler, karmaşık, bir o kadar da narin Çin yemekleri menüdeki yerini alıyor. Restoranda; Tayland ördek sosisleri, dana etli bao bun slider ve Oshi Sushi, karides tava gyoza dumpling, çıtır yaban levrek, soya ile glaze edilmiş dana bonfile gibi lezzetler yer alıyor. Menüdeki pek çok lezzet vegan, vejetaryen ve glütensiz seçenekleriyle öne çıkarılıyor.

Sanata verdiği önemle ruhları da doyuran Isokyo'da Beril Ateş'in 'Golden Boy', ''Voyage'' ve ''Hunter'' isimli çalışmaları yer alıyor. Avrupa'nın En İyi Yemek Sunumu ve En İyi Lüks Ambiyansı ünvanlarına sahip olan restoran, İncili Gastronomi Rehberi'nde dört inciye sahip tek Uzakdoğu restoranı olma özelliğini taşıyor.

İstanbul'un Bahçeli Mekanları

İstanbul'un Yeni 4 Mekanı

İstanbul'un Öne Çıkan Kahvaltı Mekanları

EN ÇOK OKUNANLAR

070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor
070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor

070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor

2 dakika okunma süresi
Aralık 2025'te Kaçırılmaması Gereken Sergiler
Aralık 2025'te Kaçırılmaması Gereken Sergiler

Aralık 2025'te Kaçırılmaması Gereken Sergiler

14 dakika okunma süresi
2026 Yol Haritası
2026 Yol Haritası

2026 Yol Haritası

11 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
Napoli Kraliçesi'nin Mirası
Napoli Kraliçesi'nin Mirası

Napoli Kraliçesi'nin Mirası

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Haftanın Mekanı: The Barn at Grandma's Wonderland
İstanbul'da Bir Asyalı: Isokyo

Haftanın Mekanı: The Barn at Grandma's Wonderland

2026 Yılbaşı Rehberi: En Popüler Otel ve Restoran Seçimleri
İstanbul'da Bir Asyalı: Isokyo

2026 Yılbaşı Rehberi: En Popüler Otel ve Restoran Seçimleri

Haftanın Mekânı: Seoul Kitchen
İstanbul'da Bir Asyalı: Isokyo

Haftanın Mekânı: Seoul Kitchen

Haftanın Mekanı: Avlu Restaurant
İstanbul'da Bir Asyalı: Isokyo

Haftanın Mekanı: Avlu Restaurant

Michelin Yıldızlı Şef Josh Angus ile Özel Röportaj
İstanbul'da Bir Asyalı: Isokyo

Michelin Yıldızlı Şef Josh Angus ile Özel Röportaj

İstanbul'un Hayvan Dostu Mekanları
İstanbul'da Bir Asyalı: Isokyo

İstanbul'un Hayvan Dostu Mekanları

İstanbul'un En İyi Brunch Mekanları
İstanbul'da Bir Asyalı: Isokyo

İstanbul'un En İyi Brunch Mekanları

Haftanın Mekânı: Rüya İstanbul
İstanbul'da Bir Asyalı: Isokyo

Haftanın Mekânı: Rüya İstanbul

Haftanın Mekanı: BİZ İstanbul
İstanbul'da Bir Asyalı: Isokyo

Haftanın Mekanı: BİZ İstanbul

Haftanın Mekanı: MykOrini
İstanbul'da Bir Asyalı: Isokyo

Haftanın Mekanı: MykOrini

Haftanın Mekanı: Inari Omakase
İstanbul'da Bir Asyalı: Isokyo

Haftanın Mekanı: Inari Omakase

Michelin Yıldızlı Sankai by Nagaya'nın Menüsünde Japon Sonbaharı Başladı
İstanbul'da Bir Asyalı: Isokyo

Michelin Yıldızlı Sankai by Nagaya'nın Menüsünde Japon Sonbaharı Başladı