René Redzepi'nin kural bozan restoranı Noma, şehrin yakınlarındaki eski bir mühimmat deposunda yer alıyor. Kopenhag'da mutfak devrimi yaratan Noma, yıl boyunca menüsünü üç kez değiştiriyor. Ağırlıklı olarak sonbaharda av eti, ilkbaharda deniz ürünleri, yaz aylarında ise sebzeler servis ediliyor. Mevsimine göre şekil alan Noma mutfağını deneyimlemek için web sitesi üzerinden rezervasyon yaptırmak şart.
Adres: Refshalevej 96, 1432 København K, Danimarka
Kopenhag'tayken Asya'ya küçük bir yolculuk yapmanızı sağlayacak Japon gastropub'u olan Jah Izakaya & Sake Bar, kaliteli tabaklardan sokak mutfağına dek Japon yemek kültürünün tüm yönlerini temsil ediyor. Üstelik tüm yemekler çiftlikten gelen, taze ve mevsimine göre organik malzemelerle hazırlanıyor.
Adres: Gasværksvej 21, 1656 København, Danimarka
Richard Hart tarafından 2018 yılında açılan Hart Bageri'nin fırınından şehrin en iyi hamur işleri ve pastaları çıkıyor. İlk açıldığında yerel halkın bir saatten fazla kuyruğa girdiği Hart Bageri'nin imza lezzetleri arasında ekşi mayalı ekmeği, Jaffa kekleri ve bademli kruvasanları var.
Adres: Gl. Kongevej 109, 1850 Frederiksberg, Danimarka
Çağdaş bir İskandinav restoranı olan Selma, şehrin en iyi 20'si arasında yer alıyor. Mevsimlik ürünlere odaklanan, klasik lezzetleri deneysel bir tavırla yorumlayan Selma tüm tabaklarını ciddi bir işçilikle hazırlıyor. Restoranın imza lezzetlerinin en büyük özelliği ise yaratıcı sosları.
Adres: Rømersgade 20, 1362 København, Danimarka
Kahvaltı ve brunch konusunda Kopenhag'ın favori duraklarından olan The Sixteen Twelve'in ev yapımı soslarla süslenmiş avokado tostları, Hindistan cevizli yoğurtla hazırlanmış bowl'ları ve Benedict usulü yumurtası ile güne başlarken zengin bir gastronomi deneyimi yaşamanız mümkün.
Adres: Jægersborggade 8 KL TH, 2200 København, Danimarka