Alaçatı'nın Gurme Durağı: Amavi

Alaçatı'nın lezzet duraklarından Amavi, zeytin ağaçlarının arasından denize ve Ege'ye dair gurme bir esinti sunuyor.

ABONE OL
26 Nisan 2023 Çarşamba 10:36 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
Alaçatı'nın Gurme Durağı: Amavi

Amavi'de Ege Esintisi

Zeytin ağaçlarının arasından denize ve Ege'ye dair bir esinti sunan Amavi, yeni sezonda bir kez daha kapılarını açıyor. Amavi, denizden ilham alan lezzetleri, kokteylleri ve müziğiyle yeniden misafirleriyle buluşmak için bekliyor...

Amavi'de Alaçatı'nın Renkleri

Alaçatı'nın kendine özgü lezzetleriyle dikkat çeken, müdavimleri için denizin, doğanın, toprağın verdiği her ürünü özveri ve saygıyla işleyerek sunan Amavi, bu sezonda da yeni tabakları, kokteylleri ve müziği de yanına alan akşamlarıyla Alaçatı'yı renklendiriyor.

Amavi'nin Yeni Lezzetleri

Akdeniz'in ve Ege'nin bereketli doğasından ürünlerin, odun fırınından, kömür ızgaradan, buhardan, yavaş pişimden çıkıp, en doğru şekilde ve kişisel tercihlere göre servis edilmesi üzerine kurgulanmış mutfağını bir deneyim haline getiren Amavi'de bu sezonun yeni tabakları arasında Tablacı salata, Crudo, Nigiri, Deniz fasülyesi ile Kömürde Sübye, Dumpling ve Paella yer alıyor.

Amavi'yi müdavimlerin gözünde başka bir yere getiren deneyim ise Amavi'de titizlikle seçilen deniz ürünlerinin istenen şekilde hazırlanması için kişiye özel tercihler ile Şef Can Aras'ın özgün tekniklerini bir araya getirmesinde yatıyor. Tatlılarda ise Sofie her zamanki gibi gözden kaçmıyor.

Amavi'nin Dry-Aged Balık Lezzeti

Amavi'nin kuru dinlendirilmiş dry-aged balıkları ise klasikleşen lezzetleri arasında. Dry-aged balık tekniğini Türkiye'de ilk kez kullanan mutfak olan Amavi, normal şartlarda %40'ı çöpe giden balıkları en doğru şekilde değerlendirerek sürdürülebilirliğin altını çiziyor. Ayrıca karides, kalamar, midye, ahtapot gibi deniz ürünlerinin en sevilenleri, Ege otları ve Lobster Roll gibi sevilen tabaklar da menüdeki yerini koruyor.

Amavi'de Tasarım

Akdeniz ülkelerine özgü çabasız şıklığı yansıtan dekorasyonuyla, doğal malzemelerin yumuşak renklerde kullanıldığı, zarif ama rahat bir mekan yaratan Amavi, bu sezon ikinci yaşını kutluyor. Kullanılan malzemelerin, mobilya ve aydınlatmaların hepsinin Akdeniz çevresindeki İspanya, İtalya ve Türkiye gibi ülkelerden tedarik edildiği Amavi, bütün duyulara hitap eden deneyimiyle tat ve koku hafızalarına yeni katmanlar eklemek için misafirlerini bekliyor.

Alaçatı'nın En İyi Mekanları 2023

Alaçatı Seyahat Rehberi

Alaçatı'da Eko - Bilinçli Monk Otel

EN ÇOK OKUNANLAR

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları
Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

1 dakika okunma süresi
2025 Altın Küre Adayları Açıklandı
2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

16 dakika okunma süresi
Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones
Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

4 dakika okunma süresi
"Mufasa: Aslan Kral" Galası'nda Beyonce ve Blue Ivy'den Metalik Uyum
"Mufasa: Aslan Kral" Galası'nda Beyonce ve Blue Ivy'den Metalik Uyum

"Mufasa: Aslan Kral" Galası'nda Beyonce ve Blue Ivy'den Metalik Uyum

1 dakika okunma süresi
Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı
Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

20 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Efendy Group Kurucu ve Şefi Somer Sivrioğlu Hakkında Her Şey
Efendy Group Kurucu ve Şefi Somer Sivrioğlu Hakkında Her Şey

Efendy Group Kurucu ve Şefi Somer Sivrioğlu Hakkında Her Şey

Urla'nın En İyi Şef Restoranları
Urla'nın En İyi Şef Restoranları

Urla'nın En İyi Şef Restoranları

İstanbul'un Yeni Lüks Restoran Deneyimi: Bardot
İstanbul'un Yeni Lüks Restoran Deneyimi: Bardot

İstanbul'un Yeni Lüks Restoran Deneyimi: Bardot

Şehrin İçinde İtalyan Esintisi: Mezzaluna
Şehrin İçinde İtalyan Esintisi: Mezzaluna

Şehrin İçinde İtalyan Esintisi: Mezzaluna

Gastronomide Yeni Yıl Rehberi: 2025'te En Çok Konuşulacak Restoranlar
Gastronomide Yeni Yıl Rehberi: 2025'te En Çok Konuşulacak Restoranlar

Gastronomide Yeni Yıl Rehberi: 2025'te En Çok Konuşulacak Restoranlar

İstanbul'un En İyi Japon Restoranları
İstanbul'un En İyi Japon Restoranları

İstanbul'un En İyi Japon Restoranları

İstanbul'da Pastane Önerisi: Plum Patisserie
İstanbul'da Pastane Önerisi: Plum Patisserie

İstanbul'da Pastane Önerisi: Plum Patisserie

Hakkasan Bodrum'un İmza Lezzetleri
Hakkasan Bodrum'un İmza Lezzetleri

Hakkasan Bodrum'un İmza Lezzetleri

Four Seasons Hotel Sultanahmet Avlu'dan Sürdürülebilir Menü
Four Seasons Hotel Sultanahmet Avlu'dan Sürdürülebilir Menü

Four Seasons Hotel Sultanahmet Avlu'dan Sürdürülebilir Menü

İstanbul'un En İyi Teraslı Mekanları
İstanbul'un En İyi Teraslı Mekanları

İstanbul'un En İyi Teraslı Mekanları

2024 Yaz Sezonu: Bodrum'un Hit Restoranları
2024 Yaz Sezonu: Bodrum'un Hit Restoranları

2024 Yaz Sezonu: Bodrum'un Hit Restoranları

Güney Fransa'nın En Hit Restoranları
Güney Fransa'nın En Hit Restoranları

Güney Fransa'nın En Hit Restoranları