2024 Yaz Sezonu: Bodrum'un Hit Restoranları

Sezonun kalbi yine Bodrum'da atıyor. Ege'nin incisi Bodrum'da yazın fitilini ateşleyen restoranlar arasında yakından tanıdığımız dünyaca ünlü markalar var. Hazır olun, oldukça hit bir liste sizi bekliyor. 2024 yaz sezonunda mutlaka ziyaret etmeniz gereken, Bodrum'un hit restoranları bir arada.

YAZAR: Nazlı Sancaklı
ABONE OL
7 Haziran 2024 Cuma 14:08 | Son Güncellenme:
19 dakika okunma süresi
2024 Yaz Sezonu: Bodrum'un Hit Restoranları

Scorpios

Maxx Royal, hizmet anlayışını ve ışıltılı dünyasını Bodrum'un nabzını tutan Göltürkbükü'ne taşıyor. Tabii otelin lezzet hikayesi de dilden dile dolanıyor. Otel, 2014'te Mykonos adasında açılan ve dünyaca ünlenen beach bar restoran Scorpios ile unutulmaz bir iş birliğine imza attı. Bu iş birliğiyle ilk defa ülke sınırları dışına çıkan Scorpios, Maxx Royal Bodrum'un hemen yanı başındaki yarımadada misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Burada misafirler, lezzeti ve bir arada olmayı ön planda tutan Doğu Akdeniz mutfağıyla büyüleyici bir gastronomi serüvenine çıkıyor.

Da Mario

İstanbul'un en köklü İtalyan restoranlarından Da Mario, mayıs ayı itibarıyla Bodrum'da yaz sezonuna "merhaba" dedi. Bu sezon da seçkin ve geleneksel İtalyan lezzetlerini Bodrumlularla buluşturmayı sürdüren restoranda, Gölköy manzarasına karşı hafif bir müzik eşliğinde deneyimlenecek yemeklere, damak zevkine göre seçilebilecek geniş bir şarap seçkisi ve Da Mario mixolojistlerinin hazırladığı imza kokteyller eşlik ediyor. Ayrıca Da Mario'da rezervasyon sırasında belirtilmesi halinde glutensiz seçenekler de bulmak mümkün olabiliyor.

Caviar Kaspia

1927'den beri Paris'in en lüks ve dünyaca ünlü restoranı olan Caviar Kaspia; Los Angeles, Londra ve New York'taki açılışlarıyla yakaladığı uluslararası başarısının ardından dünyada ilk resort restoranını geçtiğimiz günlerde Maxx Royal Bodrum Resort'da "Kaspia by the Sea" konsepti adı altında açtı. Bu Türkiye'de de ilk olan deneyim, Bodrum'un ışıltılı koyunun ortasında Fransız haute cuisine lezzetlerini lüks ve zarafetin simgesi olan bir atmosferde sunuyor. Caviar Kaspia şefleri misafirlerini, havyarın kendine has, siyahtan kırmızıya uzanan renkleriyle dolu bir sofraya davet ediyor.

MYK Denizden Bodrum

Şef Mehmet Yalçınkaya, Bodrum Merkez Marina'da Kocadon Museum Hotel içinde, geçen yıl hizmete açtığı MYK Denizden Restoran ile tüm dünyada öne çıkan "sessiz lüks" kavramını Ege'ye taşıyor. Restoranın menüsü ise; bölgenin deniz mahsülleri, balıkları, yerel üreticiden gelen doğal ürünlerden oluşuyor. Özellikle etler için kullanılan "dry aged" yöntemi Bodrum Denizden Restoran'da ilk kez balık için uygulanıyor. Bu yöntemle bekletilen ve dinlendirilen balık; çok daha leziz ve aromalı oluyor. Türkiye'de nadir bir uygulama olan "dry aged" ile özel dolaplarda bekletilen balıklar, yeni bir lezzet deneyimi yaşatıyor.

Spago Bodrum By Wolfgang Puck

Oscar yemeklerinin 30 yıllık şefi Wolfgang Puck'ın 1982'te Hollywood Sunset bulvarında kurduğu Spago markası, Bodrum'da kapılarını ilk kez Maxx Royal'de açtı. Spago by Wolfgang Puck, mevsimin en taze ürünlerini modern bir konseptle sunarken Kaliforniya, Asya ve İtalyan mutfaklarından esinlenerek ortaya eklektik lezzetler koyuyor. Lokal pazarlar ve yerel üreticilerden alınan mevsimsel ve taze malzeme ve ürünler ile hazırlanan menüde; Wolfgang Puck'ın ünlü taş fırın pizzaları, zengin başlangıçları, el yapımı makarnaları ve özellikle Bodrum ile farklı mutfaklardan lezzetleri yer alıyor.

Kurochan By Ioki

Mandarin Oriental, Bodrum'un Japon ve Peru lezzetlerinden esinlenen Nikkei mutfağına özgü suşi spesiyalleri ile hem öğlen hem de akşam yemeklerini ziyafete dönüştüren restoranları Kurochan by Ioki ve Ioki on the Beach, etkileyici konumu ve şık dekorasyonuyla öne çıkıyor. Bu özel deneyimi tamamlamak için, Japon birası, sake, yerel ve uluslararası şaraplardan oluşan kapsamlı bir içki yelpazesinin yanı sıra, Japonya'dan ilham alan demleme içecekler, meyveler, sebzeler ve baharatlardan yaratılmış eğlenceli ve yenilikçi bir kokteyl listesinin de dahil olduğu restoranlarda, etkisi altına alacak bir menü misafirleri bekliyor.

Ferdi Baba

Bu yıl dünyaca ünlü isimlerin misafir şef olarak seçkin bir lezzet şöleni yaşatacağı Mandarin Oriental, Bodrum, zengin mutfak seçkisini daha da güçlendiriyor. Otelin yeni sezondaki en önemli yeniliklerinden biri Alaçatı'nın ünlü restoranlarından olan Ferdi Baba'nın en özel lezzetlerini bu sezon Mandarin Oriental, Bodrum misafirlerine de sunması olacak. Ege mutfağının taze ve leziz tatlarını bir araya getiren Ferdi Baba, en kaliteli malzemeleri geleneksel tekniklerle birleştirerek deniz mahsüllerinin en özel örneklerini ve sıra dışı kokteyller sunuyor.

Hakkasan

Cennet Koyu'nda yer alan Mandarin Oriental, Bodrum; eşsiz lezzetlerle donatılmış birbirinden iddialı restoranlarıyla 10'uncu yılını kutladığı 2024 yazına hızlı bir giriş yaptı. Bodrum'un gözde lezzet rotası Hakkasan Bodrum ise Mandarin Oriental'in 10'uncu yılına özel menüsüyle bu yaz sezonunda da misafirlerini etkisi altına almayı sürdürüyor. Bodrum manzarası eşliğinde, Çin'e özgü lezzetli yemek menüsü ve özenle oluşturulmuş kokteyl seçenekleri ile mekan, 19:00 ile 01:00 arası hizmet veriyor.

Atelier Di Carne

Mandarin Oriental, Bodrum'un eşsiz lezzetleri, kusursuz servisi ve muhteşem deniz manzarasıyla farklı bir steakhouse deneyimine ev sahipliği yapan restoranı Atelier di Carne, özgün yemekleri göz alıcı bir tasarımla birleştirerek misafirlerine muhteşem deniz manzarasının eşlik ettiği bir atmosfer sunuyor. Akdeniz mutfağını zenginleştirmek için doğadan ilham alan mutfak şeflerinin yer aldığı restoranın yaratıcı menüsü, leziz şarap ve kokteyllerle tamamlanıyor.

Zuma Bodrum

Yalıkavak Marina'da yer alan Zuma Bodrum, açıldığı günden bu yana klasikleşmiş imza tabakları ve menüsüne yeni eklediği lezzetleri ile Bodrum'un vazgeçilmez adresleri arasındaki yerini koruyor. Restoran menüsünde; Japon robata grillleri, lezzetli ızgaraları, sushi ve sashimi çeşitleri gibi klasikleşen tabaklarının yanı sıra Bodrum'a özel olarak menüsüne eklediği Ponzu Lime ve Tereyağlı Kral Yengeç ile misafirlerine adeta lezzet şöleni sunuyor.

Hyde Bodrum

Hyde; Dubai, İbiza ve Miami'den sonra yeni otelini Torba'da açtı. Misafirlerine sezon boyunca yüksek enerjili eklektik bir atmosfer sunan Hyde Beach; gün boyu süren partiler, konsept sanat atölyeleri, lokal ve uluslararası DJ performansları vadediyor. Yemyeşil bir tabiat parkının yanında konumlanan Hyde Beach'te, konuklar dans etmeyi sevdiği insanlarla birlikte müziğin, keyifli yemeklerin ve sofistike Hyde kokteyllerini deneyimlemenin tadını çıkarıyor.

Lucca By The Sea

Ege Denizi manzarasına uzanan ve şık retro elementleri konfor unsurlarıyla buluşturan Lucca By The Sea, Akdeniz ve dünya mutfağı ağırlıklı özgün menüsü, ünlü miksolojistlerin hazırladığı yaratıcı kokteyl yelpazesi ve dinamik atmosferi eşliğinde misafirlerine gün boyu keyifli dakikalar yaşatıyor. Lucca Beach ise deniz, kum ve güneşin tadını doyasıya çıkarmak isteyenlere iyi müzik ve birbirinden güzel lezzetlerle dolu eğlenceli bir içerik sunuyor.

Opaque By The Sea

Khai'nin yeni restoranı Opaque By The Sea, Ege Denizi'nin hemen kenarında, masmavi suların yanında yerini alıyor. Şef Nilay Lale'nin Akdeniz ve Asya esintilerini birleştirdiği müthiş menüsüyle Opaque By The Sea, lezzet dolu bir gastronomi yolculuğu vadediyor. Yaz akşamlarında Opaque By The Sea'de yerinizi almak için rezervasyon yaptırmayı unutmayın, deriz.

Kitchen By Osman Sezener

Michelin Yıldızı ile ödüllendirilen Kitchen By Osman Sezener, Ege'nin muhteşem atmosferinden aldığı ilhamla birlikte yarattığı birbirinden özgün ve lezzetli tabaklar ile yaz sezonuna giriş yaptı. The Bodrum EDITION'a ait bahçe ve çiftlikler ile yerel üreticiden mevsiminde temin ettiği ürünleri mükemmel bir uyumla birleştirmesi ile fark yaratan Osman Sezener; konukları bölgesel mutfağın birbirinden çeşitli yemekleriyle buluşturarak zengin Türk mutfak mirasını yaşatma misyonunu başarıyla üstleniyor.

Brava By Stefano Ciotti

The Bodrum EDITION'ın imza açık hava restoranı Brava By Stefano Ciotti, yenilenen konsepti ile İtalyan esintilerini Bodrum'a taşıyor. Michelin Yıldızlı yeni İtalyan şefi Stefano Ciotti ile sezona giriş yapan Brava'nın menüsünde; Lobster Cavatelli, Beef Parmigiana, Fagotelli Cacio E Peppe gibi imza yemekler yer alıyor. Şef Stefano Ciotti, misafirlerine sunduğu eşsiz gastronomi deneyiminin kapanışını ise imza tatlısı The BRAVA Tiramisu ile yapıyor.

The Red Balloon On The Sea

Michelin yıldızlı şef Ulaş Durmaz'ın restoranı The Red Balloon On The Sea, Yalıkavak Avantgarde Collection Hotel'de yerini alıyor. Büyüdüğü coğrafyanın lezzetlerini Bodrum'a taşıyan şef Durmaz; Ege ve Akdeniz esintili tabakları kendine has bir tavırla yorumluyor. Mevsim lezzetlerinden ve doğadan ilham alan şef, misafirlerine unutulmaz bir gastronomi deneyimi yaşatmayı vadediyor.

Bobo by The Stay

Özgün bir deneyim sunmayı vadeden, ismini bohem yaşam tarzına sahip Bobo'lardan alan Bobo by The Stay, Cennet Koyu'nun en güzel noktasında hem Bodrum'a hem de sezona giriş yaptı. Bebek Otel by The Stay'in lezzetlerini Bobo Restaurant ile Bodrum'a getiren Bobo by The Stay; Çin mutfağı ve Uzak Doğu kültürünün Türkiye'deki en önemli temsilcilerinden Dragon Restaurant ve denize sıfır Yunan esintili balıkçı Paraliaki ile birlikte yenilikçi gastronomik deneyimleri karadan ve denizden misafirleriyle buluşturuyor.

Casa Sol Restaurant

Bir yeni restoran müjdesi de Maxx Royal Bodrum Resort'tan geldi. Kendi özel mutfak ve özgün konsept restoranlarını sunmaya başlayan otel, bünyesine 80'li yılların ruhunu taşıyan Casa Sol Restaurant'ı da dahil etti. Latin mutfağının rengarenk yemek ve müzik kültürüne orijinal bir bakış açısı sunan Casa Sol; İspanyol, Karayip ve Latin lezzetlerinden oluşan lezzetlerini, sahilde kumların üzerinde yer alan masalarında tropikal ve otantik bir atmosferde sunuyor. Başrolde nefis tortilla ekmeklerinin olduğu deniz mahsullü taco'lardan, narenciyeli ceviche'lere kadar baharat ve soslar ile müthiş uyum sağlayan zengin Latin lezzetler ile dolu sofralar, Maxx Royal Bodrum sahilinin kumsalında misafirlerini bekliyor.

Mezra Yalıkavak

Şef Serhat Doğramacı'nın öncülüğünde açılan Mezra Yalıkavak, gastronomi dünyasına yepyeni bir soluk getiriyor. Mevsiminde toplanmış en taze ürünlerle hazırlanan menüde Şef Doğramacı, yerel ve taze malzemeleri büyük bir ustalıkla harmanlayarak, konuklarına hem görsel olarak büyüleyici hem de tat açısından unutulmaz lezzetler sunuyor. Kendi çiftliğinden gelen organik ürünler, balıkçılardan taze taze alınan deniz mahsulleri ve bahçeden toplanan otlarla birlikte Mezra Yalıkavak, mevsimin ferahlığını sofralara taşıyor.

Thalia's Tavern

Türk ve Yunan mutfağının benzersiz lezzetlerini birleştiren Thalia's Tavern, Ege Denizi'nin büyüleyici manzarası eşliğinde harika bir yaz deneyimi sunuyor. Misafirlerini, otantik Türk ve Yunan lezzetleriyle gastronomi yolculuğuna çıkarırken bir yandan da geleneksel Sirtaki dansları ve Bouzouki gösterileriyle Yunan kültürünü bizzat yaşatıyor.

Ritmo Zeytino

Zeytin ağaçları ve taş evler arasında konumlanan, eşsiz manzaraya sahip Ritmo Zeytino, Arkestra ekibinin Bodrum Yalıkavak'taki yeni projesi olarak öne çıkıyor. Şef Cenk Debensason'un mevsimsel tatları sunduğu restoranı, gün batımı, müzik ve lezzetli atıştırmalıkların tadını çıkarabileceğiniz barı ile Ritmo Zeytino, çok yönlü bir deneyim vadediyor. Kendi arazisinde yetiştirdiği ürünler ile hazırladığı set menüsüyle Şef Debensason, zeytin ağaçları altındaki keyifli atmosferde unutulmaz lezzetler sunuyor.

The Bodrum Edition'dan Yaza Merhaba Daveti

Van Cleef & Arpels Yaz Sezonunda Bodrum'da

Bodrum'un En İyi Beach Club'ları

EN ÇOK OKUNANLAR

Paris Moda Haftası'nın Öne Çıkan En İyi Stilleri
Paris Moda Haftası'nın Öne Çıkan En İyi Stilleri

Paris Moda Haftası'nın Öne Çıkan En İyi Stilleri

1 dakika okunma süresi
22 Haziran Oğlak Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
22 Haziran Oğlak Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

22 Haziran Oğlak Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

13 dakika okunma süresi
Alara Mildon ile Annelik Üzerine
Alara Mildon ile Annelik Üzerine

Alara Mildon ile Annelik Üzerine

14 dakika okunma süresi
Plaj Modası: En İyi Mayo ve Bikini Kombinleri
Plaj Modası: En İyi Mayo ve Bikini Kombinleri

Plaj Modası: En İyi Mayo ve Bikini Kombinleri

1 dakika okunma süresi
İstanbul'un Açık Hava Sinemaları
İstanbul'un Açık Hava Sinemaları

İstanbul'un Açık Hava Sinemaları

7 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

İstanbul'da Yeni Mekan Önerileri
İstanbul'da Yeni Mekan Önerileri

İstanbul'da Yeni Mekan Önerileri

Kadıköy'de Uğramanız Gereken 6 Kahve Mekanı
Kadıköy'de Uğramanız Gereken 6 Kahve Mekanı

Kadıköy'de Uğramanız Gereken 6 Kahve Mekanı

Hong Kong'un En İyi Restoranları
Hong Kong'un En İyi Restoranları

Hong Kong'un En İyi Restoranları

İstanbul'un En İyi Şef Restoranları
İstanbul'un En İyi Şef Restoranları

İstanbul'un En İyi Şef Restoranları

Çırağan Palace Kempinski, Saray Lezzetleri İle Adresinizde
Çırağan Palace Kempinski, Saray Lezzetleri İle Adresinizde

Çırağan Palace Kempinski, Saray Lezzetleri İle Adresinizde

İstanbul'un En İyi Meyhaneleri
İstanbul'un En İyi Meyhaneleri

İstanbul'un En İyi Meyhaneleri

İstanbul'da Mekan Önerisi: Zihni Nişantaşı
İstanbul'da Mekan Önerisi: Zihni Nişantaşı

İstanbul'da Mekan Önerisi: Zihni Nişantaşı

Moda'nın En İyi Kahvaltı Mekanları
Moda'nın En İyi Kahvaltı Mekanları

Moda'nın En İyi Kahvaltı Mekanları

İstanbul'un En İyi Fine Dining Restoranları
İstanbul'un En İyi Fine Dining Restoranları

İstanbul'un En İyi Fine Dining Restoranları

İstanbul'un En Yeni Mekanları
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

Cafe Dior Lezzetleri Japonya'da
Cafe Dior Lezzetleri Japonya'da

Cafe Dior Lezzetleri Japonya'da

İstanbul'da Pastane Önerisi: Plum Patisserie
İstanbul'da Pastane Önerisi: Plum Patisserie

İstanbul'da Pastane Önerisi: Plum Patisserie