1/3
NORIO EHARA
Uzak Doğu’nun zarafetini Türk ve Osmanlı dokusuyla harmanlayarak misafirlerine eşsiz deneyimler yaşatan Shangri-La Bosphorus Istanbul, lezzet tutkunlarını, Tayland mutfak kültürünün geleneksel lezzetlerini deneyimlemeye davet ediyor. Hong Kong’un en prestijli kulüplerinden Aberdeen Marina Club’ın ünlü Taylandlı şefi Pachuen Rattanachai, IST TOO’da keşfedilmeyi bekleyen çok özel bir a la carte ve tadım menüsü sunuyor. Otelin İletişim Direktörü Sena Kahraman ve Onur Akgül ‘ün ev sahipliğinde gerçekleşen davetle tanıtılan yeni menü davetlilerden tam not aldı. Güneydoğu Asya geleneklerinin harmanlandığı, hazırlanışı ve aromatik unsurların zenginliği ile bilinen Tayland mutfağında farklı baharatların kullanımına ve çeşitliliğine özellikle önem veriliyor. Çeşitliliğin gelenekselleştiği Tayland’ın en iyi bilinen ve sevilen lezzetlerinin konuk şef Chef Pachuen tarafından hazırlanacağı eşsiz tatlar 10 gün boyunca hem Tayland mutfağı severlerle buluşacak hem de yeni lezzetler denemek isteyenlerin keşfine sunulacak. 15 yılı aşkın mutfak yolculuğuna Royal Tay mutfaklarında başlayan Şef Pachuen, Hong Kong cemiyet hayatının buluşma noktalarından biri olan Aberdeen Marina Club’ın Tay mutfağının mükemmeliyetçiğini sunan şefi olarak biliniyor. Otantik Tayland mutfağı için pek çok tarif yaratan Şef Pachuen’in özel yemekleri arasında wok’ta kızartılmış köri soslu yengeç ve tom yum goong gibi leziz tatlar yer alıyor. Şef Pachuen iyi Tay yemeği pişirmenin yolunun, baharatlı, ekşi ve tatlının uyum içinde olmasından geçtiğine inanıyor. Farklı lezzetlerin ve kültürlerin harmonisinin sunulduğu a la carte menüsüne ek olarak Şef Pachuen özel bir tadım menüsünü de meraklılarıyla buluşturuyor olacak.
/ Ferhat Kaan ŞAHİN