İşte kahve severlere 6 adımda gerçek Türk kahvesi pişirmenin yolları.
2/7
1-Kahve çekirdeği kalitesi / Her çekirdekten Türk kahvesi yapılabilir ama her çekirdek Türk kahvesine yakışmayabilir. İstenilen lezzeti almak için Arabica türü kaliteli bir çekirdek seçmemiz gerekir.
3/7
2-Kavrulma biçimi / Her çekirdek için farklı kavurma uygulanır. Türk kahvesi için açık kavurmak gerekir. Belirgin asidite, düşük acılık ve kendi aromalarını ortaya çıkarmak önemlidir. Bu tarz kavrulmuş çekirdek tercih edilmelidir.
4/7
3- Kullanılan cezve / Her noktada olduğu gibi ısının dağılımında da homojenlik önemlidir. Kalın bakır cezveler ısının bu dağılımı için oldukça başarılıdır.
5/7
4-Su ve Su Sıcaklığı / Temiz, berrak ve orta iletkenlikte bir su kullanılmalıdır. Demlenme süresinin kısalması ve aşırı acılığın önlenmesi için soğuk su yerine ılık su kullanılmalıdır.
6/7
5- Isı Kaynağı / Demlenme esnasında verilen ısıya müdahale etmek gerekir. Bu sebeple gaz ocak kullanılmadır.
7/7
6-Demlenme aşaması / Doğru kahve oranı için tartı kullanılmalıdır. 8gr (3 dolu çay kaşığı) kahve ve 60gr suyu ocağa koymadan önce karıştırmalıyız. Demlenme esnasında kesinlikle karıştırmamalıyız.
Orta derece ateş ile başlayıp son 10 saniye de ateşi kısarak kaynamadan ocaktan almalıyız.