2024 Eylül Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

Müzikten, gastronomi ve sanata dek İstanbul'da hangi etkinlikler oluyor, 2024 Eylül Ajandası'nda mercek altına aldık. Şehirde; kültüre, sanata, gurmeye ve müziğe doyacağınız keyifli etkinlikler bir arada.

YAZAR: Melda Yüzbaşıoğlu
ABONE OL
3 Eylül 2024 Salı 16:38 | Son Güncellenme:
2024 Eylül Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
1/14

2024 Eylül Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?



Müzikten, gastronomi ve sanata dek İstanbul'da hangi etkinlikler oluyor, 2024 Eylül Ajandası'nda mercek altına aldık. Şehirde; kültüre, sanata, gurmeye ve müziğe doyacağınız keyifli etkinlikler bir arada.

2024 Eylül Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
2/14

Decollage Art Space'te İllüstrasyon Atölyesi


Fatima Yıldız rehberliğindeki İllüstrasyon Atölyesi Decollage Art Space, 1-8-22 Eylül günlerinde sanatseverlerle buluşuyor. Katılımcıların çizim yeteneklerini geliştirecekleri ve renklerin, çizgilerin dünyasında yeni keşiflere çıkacakları İllüstrasyon Atölyesi'nde Hayao Miyazaki'nin eserlerinden ilham alınarak özgün çalışmalar yapılacak. Kendi hikayenizi yaratmaya imkan tanıyan, Decollage Art Space'teki İllüstrasyon Atölyesi'ne katılmak için +90 (532) 363 09 89 no'lu iletişim numarasını arayabilir ya da [email protected] adresine mail atabilirsiniz.

2024 Eylül Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
3/14

Arter'den Çocuk Festivali


Arter, 6-8 Eylül günleri arasında "Benim İçin Sanat" başlığıyla düzenlediği Arter Çocuk Festivali'nde 4–11 yaş aralığındaki çocukları sanatın olanaklarını ve ifade gücünü keşfetmeye davet ediyor. Rehberli sergi turları, atölyeler, ritme dayalı etkinlikler ve gündelik nesneler ile kolektif üretim üzerine keşif alanları sunan festivalde çocuklar, farklı malzemeleri tanırken bir yandan da sanatla kurdukları ilişkiyi derinleştirme fırsatı yakalıyor.


Festival kapsamındaki ilk atölye, çocukları Arter'in güncel sergilerini keşfetmeye çağıran "Gez, Bak, Çiz" atölyesi oluyor. Arter'in rehber ekibi eşliğinde gerçekleştirilecek sergi turuyla başlayan buluşmalarda, çocuklar sergilenen yapıtlar üzerine sohbet ediyor ve bu yapıtlardan yola çıkarak kendi çizimlerini üretiyorlar. "Gez, Bak, Çiz" atölyesi 6 Eylül Cuma günü saat 13:00'te 6–9 yaş grubu için, 8 Eylül Pazar günü 11:00'de ise 7–11 yaş grubu için düzenleniyor.


6–11 yaş aralığındaki çocuklara yönelik "Renkler ve Şekiller: Suluboya Atölyesi", 6 Eylül Cuma günü 14:00'te, 8 Eylül Pazar günü ise 16:00'da Atölye alanında gerçekleşiyor. Arter Öğrenme Programı ekibi yürütücülüğünde düzenlenen atölye, katılımcıları suluboya ile parmaklarını kullanarak yaratıcılıklarını serbest bırakmaya davet ediyor. Sergi turuyla başlayacak atölyede Arter'in güncel sergilerindeki renkler ve şekiller üzerine sohbet eden çocuklar, ardından renkleri karıştırıp kağıt üzerinde boyutlandırarak suluboya ile kompozisyonlar oluşturuyor.


Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Arter Çocuk Festivali'nin detaylı programına buradan, biletlerine ise buradan ulaşabilirsiniz.



2024 Eylül Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
4/14

Tarihi Yarımada'da Çay Saati


İstanbul'un tarihi yarımadasının kalbinde konumlanan Sanasaryan Han, A Luxury Collection Hotel, Istanbul'da yer alan The Library'de çay saatleri başlıyor. 1900'lu yıllarda basılmış kitap koleksiyonu ile yaşanması gereken mekanlardan biri olan The Library; İstanbul'u anlatan imza içecekleri ile sanatın ve sohbetin en yeni buluşma noktası olurken "Afternoon Tea" ile de vazgeçilmez çay kültürümüze yeni bir soluk getiriyor. Farklı aromaların büyüleyici harmanıyla Sanasaryan Han'a özel olarak hazırlanan çaylar, ince porselen çay takımlarında sunulurken "Afternoon Tea" dahilinde çaylara aperatif atıştırmalıklar ve tatlı seçeneklerinden oluşan tabaklar eşlik ediyor. Tarihi Yarımada'da keyifli bir çay saati deneyimi yaşamak için detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

2024 Eylül Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
5/14

The Grand Tarabya'nın Boğaz Manzaralı Terasında Yoga Deneyimi


The Grand Tarabya, 15 Eylül'de Cihangir Yoga iş birliği ile İstanbul Boğazı manzaralı eşsiz terasında, "Gün Batımı Yogası" etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Cihangir Yoga'nın deneyimli eğitmeni Bade Gül Kılınç, katılımcılara bedenlerinin ve kalplerinin içsel gücünü keşfetmeye yönelik bir akış sunuyor. Detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

2024 Eylül Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
6/14

Leonardo da Vinci Lale Müzesi'nde


Lale Müzesi, 15 Haziran – 31 Aralık günleri arasında "Rönesans Dehası Leonardo da Vinci Keşif Sergisi"ne ev sahipliği yapıyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Da Vinci Vakfı'nın katkıları ile açılan sergide, tarihin en büyük dahilerinden Leonardo da Vinci'nin 100'den fazla icat modeli yer alıyor. Sergiye eşlik eden 130'dan fazla belge, kod ve reprodüksiyon ise ziyaretçilere, bu dahinin eserlerinin ve icatlarının derinliklerine inme fırsatı sunuyor. Sergide yer alan eserlerin büyük bir bölümü İstanbul Lale Vakfı tarafından satın alındı ve sergi sonrası İstanbul'da açılacak Da Vinci Müzesi'nde sergilenmeye devam edilecek. Lale Müzesi'ni pazartesi günleri hariç 30 Eylül'e dek 10.00:19.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

2024 Eylül Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
7/14

Tscherkassky ve Heller Pera Müzesi'nde


Pera Film, avangart sinemanın iki usta ismini İstanbul'da ilk kez ağırlamaya hazırlanıyor. 20-22 Eylül arasında düzenlenecek retrospektif Avusturyalı avangart yönetmen Peter Tscherkassky ve Amerikalı deneysel film yapımcısı Eve Heller'ın benzersiz sinema anlayışını keşfetme imkanı sunmakla kalmıyor aynı zamanda film gösterimleri sonrası düzenlenecek söyleşiler sinemaseverleri yönetmenlerle buluşturuyor.


Her iki yönetmenin tüm filmlerini izleme fırsatı sunan retrospektifin ilk gününde, Tscherkassky'nin filmleri perdeye yansıtılacak. 19.00'da başlayacak gösterimlerde yönetmenin 1997 yapımı "L'Arrivée" ve 1999 yapımı "Get Ready"nin yanı sıra "Outer Space" (1999), "Dream Work" (2001), "Instructions for a Light and Sound Machine" (2005) ve "Train Again" (2021) adlı kısa filmleri sinemaseverlerle buluşacak.


Etkinliğin "Şiirsel Manipülasyonlar" başlığıyla gerçekleştirilecek ikinci gününde, gösterimler 17.00'de başlayacak. Eve Heller'ın "Self-Examination Remote Control" (1981), "Last Lost" (1996), "Astor Place" (1997), "Her Glacial Speed" (2001), "Behind This Soft Eclipse" (2004), "Ruby Skin" (2005), "Creme 21" (2013) ve "Singing in Oblivion" (2021) adlı kısa filmleri gösterilecek.


22 Eylül Pazar günü gerçekleşecek son günde gösterimler ise 15.00'te başlayacak. Peter Tscherkassky'nin "Manufraktur" (1985), "Parallel-Space: Inter-View" (1992), "Happy-End" (1996), "Coming Attractions" (2010) ve "The Exquisite Corpus" (2015) kısa filmleri seyirci karşısına çıkarılacak. Tscherkassky ve Heller'ı Pera Müzesi'nde deneyimlemek için detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

2024 Eylül Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
8/14

Rixos Tersane Istanbul'da Kürek Festivali


Rixos Tersane Istanbul, 19-22 Eylül günleri arasında Kürek Festivali'ne ev sahipliği yapıyor. Haliç kıyısında gerçekleşecek etkinlik; sporun yanı sıra kültür sanat ve gastronomiyi bir araya getiriyor. Liselerin ve üniversitelerin kürek kulüplerinin arasındaki tatlı rekabete ev sahipliği yapacak Rixos Tersane Istanbul Kürek Festivali'nde ayrıca Murat Dalkılıç, Sertab Erener, Sıla ve KÖFN gibi birbirinden değerli sanatçılar da sahne alıyor. Çocuklara özel atölyelerin yer aldığı etkinlikte ayrıca Anadolu Ateşi, İp Cambazı ve Süleyman Atlı'nın deniz üstü şovları da festivale renk katıyor. Rixos Tersane Istanbul'da gerçekleşecek Kürek Festivali'nin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

2024 Eylül Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
9/14

Hande Yener Yorumuyla Zamansız Sezen Şarkıları


Hande Yener, Sabri Tuluğ Tırpan'ın müzik direktörlüğünde ve değerli müzisyenlerden oluşan 48 kişilik Senfoni Orkestrası eşliğinde seyirciyi zamansız Sezen Aksu şarkılarıyla zamanda keyifli bir yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor. 28 Eylül'de BtcTurk Vadi Açıkhava'da gerçekleşecek, best of tadında titizlikle hazırlanan repertuvardaki şarkıların senfonik aranjmanları genç yaşta yurt içi ve yurt dışında başarılara imza atan Emil Erten ve Deniz Güngören imzasını taşıyor. Biletlere buradan ulaşabilirsiniz.

2024 Eylül Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
10/14

Paribu ile "Arter'de Uzun Cumartesi"


Paribu sponsorluğunda Arter, 21 Eylül'de "Arter'de Uzun Cumartesi" adlı etkinlikte rehberli turlardan, atölyelere dek yılın en uzun gününü kültür ve sanat dolu içeriklerle karşılıyor. Uzun cumartesi süresince sergilere girişin ve sesli rehbere erişimin Paribu kullanıcılarına ücretsiz olduğu, "Arter'de Uzun Cumartesi" adlı etkinlikle ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz.


Fotoğraf: @arteristanbul

2024 Eylül Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
11/14

212 Photography Istanbul'un 7.Edisyonu Başlıyor


Paribu sponsorluğunda, 212 Photography İstanbul'un 7.edisyonu 28 Eylül - 13 Ekim günleri arasında gerçekleşiyor. Edisyon; 16 gün boyunca şehrin iki yakasına yayılan 25'in üzerinde özgün mekanda solo ve grup sergileri, söyleşi, atölye, film gösterimi, konser ve daha birçok içeriği şehirle buluşturmaya hazırlanıyor. 212 Photography Istanbul'un 7.edisyonu bu sene ilk kez beş uzun soluklu sergiye de ev sahipliği yapıyor. T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile Türkiye Kültür Yolları Festivali dahilinde gerçekleşen festivalin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.


Fotoğraf: @212photographyistanbul

2024 Eylül Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
12/14

DasDas'da Bir Usta: Şener Şen


DasDas, Paribu sponsorluğunda tiyatro oyunlarına kaldığı yerden devam ediyor. 23-24 Eylül'de "Zengin Mutfağı" oyununa ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Usta Şener Şen'in 40 yıl aradan sonra aynı rolde ve genç bir oyuncu kadrosuyla tekrar sahneye çıktığı "Zengin Mutfağı"; Cumhuriyet tarihinde görülmüş en büyük işçi hareketi olan 15-16 Haziran 1970 olaylarının zengin bir ailenin mutfağına yansımasını anlatıyor. Vasıf Öngören'in bu olayları eğlenceli bir biçimde aktardığı oyun, tiyatro sahnesinde defalarca yorumlanmış ve beyazperdeye de uyarlanmış. Tiyatro biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.


Fotoğraf: @istanbuldasdas

2024 Eylül Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
13/14

Harbiye'de Sonbahar Rüzgarı


Harbiye Açıkhava Konserleri, Paribu sponsorluğunda sonbahar mevsiminde de hız kesmiyor. Eylül ayında sırasıyla Mabel Matiz, Melike Şahin ve Emir Can İğrek'i ağırlamaya hazırlanan Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu mevsimin düşen sıcaklıklarında müziğin ritmini yükseltiyor. Biletlere buradan ulaşabilirsiniz.


Fotoğraf: @melikesahin


5 - 6 - 7 Eylül Mabel Matiz

8 - 9 Eylül Melike şahin

10 Eylül Emir Can İğrek


2024 Eylül Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
14/14

Jolly Joker Açık Hava'ya Mevsim Güncellemesi


Jolly Joker Açık Hava konserleri eylül ayına Murat Boz, Hakan Altun ve Yaşar ile giriş yapıyor. Jolly Joker müzik keyfini; 26 Eylül Murat Boz, 27 Eylül Hakan Altun ve 28 Eylül akşamı Yaşar konserleriyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Harbiye Cemil Topuzlu'ya taşıyor. Jolly Joker konserlerini açık havada deneyimlemek için biletlere buradan ulaşabilirsiniz.

EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER

İstanbul'un En İyi Hamam ve Spa'ları
İstanbul'un En İyi Hamam ve Spa'ları

İstanbul'un En İyi Hamam ve Spa'ları

Retro Eşarp Bağlama Trendi
Retro Eşarp Bağlama Trendi

Retro Eşarp Bağlama Trendi

2024 Yılının Saç Kesim Trendi: Bob Kesim Modeller
2024 Yılının Saç Kesim Trendi: Bob Kesim Modeller

2024 Yılının Saç Kesim Trendi: Bob Kesim Modeller

Bodrum Günlüğü: Feryal Gülman, Hande Ataizi, Simla-Hüsamettin Beyazıt, Pelin Karahan
Bodrum Günlüğü: Feryal Gülman, Hande Ataizi, Simla-Hüsamettin Beyazıt, Pelin Karahan

Bodrum Günlüğü: Feryal Gülman, Hande Ataizi, Simla-Hüsamettin Beyazıt, Pelin Karahan

Sonbahar Gardırobunuza Eklemeniz Gereken 6 Renk
Sonbahar Gardırobunuza Eklemeniz Gereken 6 Renk

Sonbahar Gardırobunuza Eklemeniz Gereken 6 Renk

Meghan Markle'ın Kolombiya Gezisinden Öne Çıkan Stil Görünümleri
Meghan Markle'ın Kolombiya Gezisinden Öne Çıkan Stil Görünümleri

Meghan Markle'ın Kolombiya Gezisinden Öne Çıkan Stil Görünümleri

American Express Card, “Dolce Vita” Daveti
American Express Card, “Dolce Vita” Daveti

American Express Card, “Dolce Vita” Daveti