Dünyanın En İyi 20 Kayak Oteli

Kış sporu tutkunları için ABD'den Japonya'ya, İsviçre'den Fransa'ya, Avusturya'dan Norveç'e dek uzanan dünyanın en iyi kayak otellerini keşfettik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
15 Aralık 2023 Cuma 14:13 | Son Güncellenme:
25 dakika okunma süresi
En İyi Kayak Otelleri

1. Amangani

(Jackson Hole, ABD)

Kasabanın kenarında yer alan Amangani, Teton Dağları'nın görkemli manzaralarına sahip ve bu manzaranın tadını en iyi girişteki merdivenin tepesinden ve restoranın devasa pencerelerinden çıkarabilirsiniz. Açık havada, günün hangi saatinde olursa olsun dağların gösterişli manzarasının tadını daha fazla çıkarabileceğiniz bir havuz ve jakuzi bulunuyor. Ve eğer yamaçlarda kayak yaparken kendinizi fazla yorduysanız, tapınak benzeri özel Aman spa'sı rahatlatıcı bakımlar için sizi bekliyor.

Instagram: @amangani


2. Hotel Jerome

(Aspen, ABD)

Auberge Resorts Collection'ın bir parçası olan Hotel Jerome, yüzyılı aşkın süredir bir Aspen konaklama seçeneği olarak varlığını sürdürüyor. Otel, 1889 yılında inşa edilmiş ve Aspen'in ilk lüks oteli. 1970 yılında şeriflik için adaylığını koyduğunda oteli kampanya merkezi olarak kullanan Hunter S Thompson tarafından sık sık ziyaret edildi. Doğal olarak, müşteri kitlesi bugün de aynı şekilde önemli isimlerden oluşuyor.

Instagram: @hoteljeromeauberge


3. Valsana Hotel Arosa

(Arosa, İsviçre)

Arosa'ya giden dolambaçlı, ormanlarla çevrili tren yolculuğu, komşusu Lenzerheide ile aynı kayak alanını paylaşan bu şirin beldeye ulaşmadan önce bile başlı başına bir tatil hissi veriyor. Valsana Hotel'in özünde sürdürülebilirlik yatıyor; oteldeki atık ısıyı çekip yeniden kullanılabilir enerjiye dönüştüren devasa bir buz aküsünden güç alıyor. 40 odası ve dokuz aile dairesi, doğaya ve Valsana'nın ormana yakınlığına bir övgü niteliğinde, eklektik bir şekilde dekore edilmiş durumda.

Instagram: @valsanaarosa


4. Deplar Farm

(Troll Peninsula, İzlanda)

Deplar Farm, Patagonya ve Alaska gibi uzak yerlerde bulunan Eleven Experience konaklama portföyünün bir parçası. Troll Yarımadası'nın Fljot Vadisi'nde yer alan bu uzak çiftlik, muhteşem çevrenin her zaman göz önünde olmasını sağlamak için deavasa pencerelere sahip. Ve biraz da şansınız varsa Kuzey Işıklarını görme şansınız da yüksek olacaktır. Sezon boyunca rehberli helikopter kayağının yanı sıra, fiyortlarda balina izlemeye, vadide bisiklet sürmeye ve yıldızları izlemeye gidebilirsiniz.

Instagram: @elevenexperience


5. Aman Le Melezin

(Courchevel, Fransa)

Dünyanın en seçkin otel markalarından Aman Resorts'un tek dağ tesisi olan Le Melezin, minimalist Asya tarzına dağ evi sıcaklığı ekliyor. Kendine özgü siyah arduvaz çatısı altında dört kat yüksekliğinde duran otel, masmavi bir gün ortası gökyüzünün altında, karla okşanan kozalaklı ağaç ormanlarının çerçevelediği, hem fidanlık hem de kayak kulvarlarından oluşan bakımlı yamaçlarıyla büyüleyici bir manzaraya sahip. Bellecôte kayak pistinde konumlanan Aman Le Melezin, Avrupa'nın en gözde kayak merkezlerinden Courchevel'in merkezine yürüyüş mesafesinde.

Instagram: @amanlemelezin


6. Niehku Mountain Villa

(Riksgransen, İsveç)

Niehku, kuzey Sami dilinde "rüya" anlamına geliyor. Tarihi bir tren hattının bulunduğu yere inşa edilen bu 14 odalı butik otel, İsveç'in Laponya'daki kayak bölgelerinin en kuzeyinde, Norveç sınırında yer alıyor. Hayatta bir kez rastlanabilecek bu tesis, Kuzey Kutup Dairesi'nin 200 km kuzeyine demir cevheri taşıyan trenlerin uzun bir yolculuktan sonra dinlendikleri eski bir demiryolu atölyesinin tarihi bölümlerini içeriyor. Niehku, muhteşem manzaralar eşliğinde beş bin kilometrelik arazide kayak turları yapmak için ideal bir yer.

Instagram: @niehkumountainvilla


7. The Comodo

(Bad Gastein, Avusturya)

Bir zamanlar Bad Gastein, şifalı suları ve zarif Belle Époque mimarisiyle ünlü, Avusturya Alpleri'nin en göz alıcı kasabasıydı. Ancak 2000'li yılların başından itibaren kasaba, neredeyse unutulmaya yüz tutmuştu. The Comodo ile kayak ve kış sporları tutkunları, kış sezonunu bir dağ kasabası atmosferinde geçirmek isteyen turistler ile canlandı. Alpler'deki en şık tesislerden biri olan The Comodo'da, dağ ışığıyla yıkanan vintage ve özel yapım mobilyalarla yüzyıl ortası bir hava hakim. Özel duvar kağıtları ve halılarla döşenmiş 70 oda ve süitin çoğu, vadiye bakan geniş balkonlara sahip. Bir şifa merkezi olmayı da hedefleyen The Comodo'da rahatlatıcı spa, iki kuru sauna ve güneşlenme terası bulunuyor.

Instagram: @thecomodo


8. Zaborin

(Hokkaido, Japonya)

Zaborin, her biri volkanik suyla dolu kapalı ve açık onsen banyolarına sahip sadece 15 odası bulunan zarif bir ryokan'dır. Otel, Asya'nın en iyi kayak pistlerinden birkaçının yanı sıra, huzurlu kapısının önünde çayırlara ve ormanlara da sahip. Japonya'nın en etkileyici pisti Niseko'da arabayla 20 dakika uzaklıkta. Ayrıca arkadaş grubunuzda veya ailenizde kayakçı olmayanlar var ise Hanazono ormanında yürüyüş yapabilir, Nikka viskisine dair her şeyi öğrenmek için Yoichi damıtma tesisini ziyaret edebilir veya mahzeninde şarap ve sake tadımı ya da geleneksel Japon çay seremonisi için otelde kalabilirler.

Instagram: @zaborin.ryokan


9. Juvet Landscape Hotel

(Valldal, Norveç)

Yenilikçi mimarisiyle Juvet Landscape Hotel, odanın içindeyken bile doğanın merkezinde olduğunuzu hissetmenizi sağlayan bir yapıya sahip. Juvet, zamanla bir tasarım sansasyonuna dönüştü ve o zamandan beri pek çok benzeri yapı inşa edildi. Ancak hiçbiri Juvet'in ününe kavuşamadı. Burası, Alex Garland'ın ürkütücü yapay zeka gerilimi "Ex Machina" filminde ve "Succession" dizisinin dördüncü sezonunda da görülüyor. Otelin yedi orijinal manzara odası, yüzyıl ortası Scandi tasarımıyla cam-ahşap minimalizminde bir dizayna sahip. Her bir yatak, nehrin farklı bir bölümünün insansız ve perdesiz manzarasına sahip. Juvet Landscape Hotel'in yakınında ise Arena Overoye Stordal isimli kayak merkezi bulunuyor.

Instagram: @juvetlandscapehotel


10. Sport Hotel Hermitage & Spa

(Soldeu, Andorra)

Soldeu ve Arcalis'in yanı sıra Arinsal ve Pal tatil beldelerini de yöneten Grandvalira, 303 km'lik pist uzunluğuyla Güney Avrupa'nın en büyük kayak bölgesi haline geldi. Bu büyüklük, bu otel kompleksinde konaklamayı daha da cazip hale getiriyor. Sport Hotel Hermitage'da, Soldeu'nun ana gondol istasyonunun hemen yanında, 1.850 metre yükseklikte yer alan üç farklı dört ve beş yıldızlı otel bulunuyor. Komplekste ayrıca kayak mağazaları ve bir dağ sporları merkezinin yanı sıra açık havuz, hidroterapi havuzları, Türk hamamı, Fin saunası ve çok daha fazlasına sahip beş kat üzerine kurulu beş bin metrekarelik muhteşem bir dağ spası bulabilirsiniz. Dokuz restoranı ve iki Michelin yıldızlı şefi ile kayak pistlerinde geçireceğiniz uzun günleri, muhteşem lezzetlerle sonlandırabilirsiniz.

Instagram: @sport.hotel.hermitage


11. The Lodge Verbier

(Verbier, İsviçre)

The Lodge Verbier, İsviçre Alpleri'nde Verbier Kasabası'nın yukarısında, dünyanın en iyi kayak merkezlerinden bazılarını arayan konukları bekleyen teleferiklere birkaç adım uzaklıkta yer alıyor. Virgin Limited Edition Koleksiyonu'nun bir parçası olan dokuz yatak odalı dağ evi, modern ve rustik dağ dekorunun bir karışımıyla dekore edilmiş olup krem ve İsviçre çikolatası renk motifiyle kaplanmış. En üst kattaki iki ana süitte açık şömineler ve İsviçre zirvelerinin muhteşem manzarasını seyredebileceğiniz balkonlar bulunuyor. Neredeyse konuk başına bir kişi düşen otel personeli, yamaçlara tırmanmayı kolaylaştırmak için ellerinden geleni yapıyor, kahvaltı hazırlıyor ve dağa çıkarken size eşlik ediyor. Konaklama biriminde buhar odası, spor salonu ve spaya bağlanan kapalı bir havuz alanı ve arka bahçede küçük bir buz pateni pisti bulunuyor.

Instagram: @virginlimitededition


12. Rosapetra Spa Resort

(Cortina d'Ampezzo, İtalya)

Köknar ve taştan oluşan yerel doğal malzemelerle inşa edilen 33 odalı Rosapetra Spa Resort; muazzam manzaralı geniş terası, restoranı, fitness salonu ve 12 metrelik yüzme havuzlu spa'sı ile aradığınız her şeye sahip. Rosapetra, Dolomitler'in en ikonik yerlerinden biri olan ve gün doğumu ve gün batımında pembeye dönüşen üç kenarlı devasa piramit şekliyle bilinen Tofane masifinin muhteşem pürüzlü zeminiyle çevrelenmiş. Otel adını da buradan alıyor; "rosa petra" yani "pembe taş".

Instagram: @rosapetracortina


13. Faern Arosa Altein

(Arosa, İsviçre)

Faern Arosa Altein, geleneksel yapıdaki bölgeye modern bir dokunuş kazandırdı. Ahşap paneller, parlak mermer sütunlarla birleşirken, terrazzo efektli yer karoları, kütüphane barındaki tavandan yere kadar uzanan kitap rafları ve heykelsi mobilyalar mekanın tasarımını üst seviyeye çıkarıyor. Duvarlar, geçmiş kayak gezileri için nostalji çağrıştıran retro esintili fotoğraflarla dolu. Her görüntü, çevredeki yamaç ve pistleri, adeta iç mekana taşıyor. Sürdürülebilirlik söz konusu olduğunda da gözle görülür bir çaba sarf ediliyor. Hatta otel terlikleri bile geri dönüştürülebilir malzemelerle ambalajlanıyor. Dünyanın sağlığı bir yana konukların sağlığı için de etkinlikler var. Her sabah saat 7'de arazide nefes çalışması ve buzlu suya daldırma seansları başlıyor ve talep üzerine yoga dersleri için rezervasyon yapılabiliyor. Çatı katındaki restoran, dışarıdan gelen misafirlere de açık. Dağların 360 derecelik manzarasına sahip açık hava terası ise rahat battaniyelerle döşenmiş ki manzaranın tadını çıkarırken konforunuzdan ödün vermek zorunda kalmayın.

Instagram: @faernarosa


14. Le Refuge de Solaise

(Val-d'Isere, Fransa)

Val d'Isère'deki eski bir teleferik istasyonu olan ve şimdi muhteşem manzaralara sahip keyifli bir kayak oteli olan Le Refuge de Solaise, Fransa'nın en yüksek yerlerinden biri. Otelin kayak pistlerine erişilebilirliği, her sabah taze kar üzerinde ilk iz bırakan kişi olmanızı garanti ediyor. 16 yatak odasının tümü, yüksek dağ manzaralarına sahip ve özel dağ evleri gibi hissettiren dört daire bulunuyor. Restoranlar, zirvelerin etkileyici manzarasına sahip. Sağlıklı yaşam merkezinde 25 metre uzunluğunda bir kapalı havuz, jakuziler ve çocuk oyun odası bulunuyor.

Instagram: @lerefugedesolaise


15. TOP Hotel Hochgurgl

(Hochgurgl, Avusturya)

Bu ödüllü kayak oteli, kasımdan mayısa kadar kar garantisi olan Avusturya'nın Obergurgl-Hochgurgl kayak bölgesinin yükseklerinde Tirol'ün cazibesini yansıtıyor. Doğrudan 2.150 metre yükseklikteki pist üzerinde yer alan otel, 1961 yılından beri Scheiber ailesine ait. Tesiste 62 adet aydınlık ve lüks yatak odası, 2.200 metrekarelik bir spa ve Ötstal'in panoramik manzarasını sunan, bitişiğinde güneşlenme terası bulunan devasa bir restorana sahip. Tesis bünyesinde ekipman kiralama hizmeti sunan bir kayak mağazasının yanı sıra Avusturya'nın en popüler kayak okullarından birine, Avrupa'nın en iyi motosiklet müzelerinden birine ve Alpler'in en lüks şarap mahzenlerinden birine doğrudan bağlantısı bulunuyor.

Instagram: @tophotelhochgurgl


16. Miramonti Boutique Hotel

(Avelengo, İtalya)

Akılda iz bırakan vadi manzaralarına sahip bir Alp spa merkezi olan Miramonti Boutique Hotel, Meran 2000 Kayak Merkezi'ne de oldukça yakın ve İtalya'nın en iyi görünümlü otellerinden biri. Geleneksel dağ evi tasarımlı Scandi stili ile minimal ve güçlü çizgilere sahip. Oteldeki üç restorandan biri olan cam duvarlı Panorama, adının hakkını veriyor; yatak odalarında yükselen pencereler ve açık havuz dağın etkileyici yamacına bakıyor. Merano 2000'de kayak yaptıktan sonra Miramonti'nin Fin saunasında rahatlayabilir, onsende bir süre kaldıktan veya spa'da dinlendikten sonra günü tam anlamıyla yaşadığınızı hissedebilirsiniz.

Instagram: @miramontiboutiquehotel


17. Kulm Hotel

(St Moritz, İsviçre)

Kış turizminin doğduğu yer olan İsviçre misafirperverliğinin en büyük isimlerinden Kulm Hotel, St. Moritz Gölü'nün muhteşem manzarası ile etkileyici dağları aynı anda izleyebileceğiniz bir konuma sahip. Kulm Hotel, St Moritz'de inşa edilen ilk otel. 1856 yılında kapılarını açan ve Cresta Run ile olan bağları sayesinde 19. yüzyıl boyunca tarihteki yerini sağlamlaştıran Kulm, mimarisi ve iç tasarımıyla da köklü tarihini yansıtıyor. 164 odası ve altı restoranı, 20 metrelik kapalı havuzu ve kapsamlı spa'sı ile kış sporlarından çok daha fazlasını bulabileceğiniz bir otel.

Instagram: @kulmhotel


18. Portetta

(Courchevel, Fransa)

Courchevel 1650'deki pistin hemen yanında yer alan Portetta, 38 odalı şık bir otel. Kardeş oteli New Forest'taki Lime Wood'u veya The Pig grubundaki herhangi bir oteli ziyaret etmiş olan kayakçılar, rahat ve oldukça yardımsever personellerin yarattığı tanıdık atmosfere aşinadır. Pelüş yatak takımları, rahat kanepeler, sıcacık alevler yükselen şömineler ve Angela Hartnett tarafından yönetilen mutfaktan çıkan birinci sınıf yemekler, Portetta'daki dağ evi sıcaklığını körükleyen unsurlar. Portetta'nın devasa açık terası ve Fire & Ice barı, pistten yorgun dönen misafirlerin dinlenebilmesi için ideal. Ayrıca altı adet loft daire ve doğrudan otelin içinde yer alan küçük kayak mağazası da Portetta'nın sunduğu imkanlar arasında.

Instagram: @portettahotel


19. The Arula Chalets

(Lech, Avusturya)

Avusturya'nın üst sınıf kayak merkezi Lech'te konumlanan The Arula Chalets, bölgedeki en seçkin dağ evlerinden biri. Yamaç kenarındaki konumu ve zahmetsiz pist erişimi ile birbirine bitişik iki tesisten oluşuyor. Lech Kasabası'nın yukarısındaki özel bir noktada yer alan bu dağ evlerinin, manzarası muhteşem olduğu kadar iç mekanları da etkileyici. Yatıştırıcı tonlar ve ince aydınlatma, eklektik modern sanat eserleriyle güzel bir şekilde harmanlanıyor. Bunlar da yüzyıl ortası mobilyalar ve geleneksel Avusturya işçiliğinin temel dokunuşuyla yükseltilmiş çam panellere yerleştiriliyor. The Arula Chalets, 30 kişiye kadar konuk ağırlamak üzere tasarlanmış 13 dağ evinden oluşuyor. Tesis, özel şoför, masaj terapisti, yoga eğitmen, 24 saat erişilebilir uşak gibi kişisel hizmetler de sunuyor.

Instagram: @thearulachalets


20. Hotel Portillo

(Portillo, Şili)

Tüm yıl boyunca kayak yapmayı sevenler, Haziran'dan Eylül'e kadar Portillo'da kış sporlarına katılabilir. Güney Yarımküre'deki bu kayak merkezi, çarpıcı And manzaraları ve popüler pistleriyle tanınıyor. Günlük misafir sayısını sadece 450 kişiyle sınırlandırdığı için özellikle seviliyor, böylece günlük bir bilet kapacak kadar şanslı olan herkes, sinir bozucu teleferik kuyrukları olmadan pistlerin tadını çıkarabiliyor. Sadece 123 odasıyla, konumlandığı dağ kadar özel bir konuma sahip olan Hotel Portillo'da kayakla girip kayakla çıkabileceğiniz birkaç gün geçirebilirsiniz.

Instagram: @skiportillo


Yılbaşı Ruhunu Hissedebileceğiniz ABD'nin En iyi Otelleri

Dünyanın En İyi 50 Oteli

Dünyanın En İyi Şato Otelleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Seyahat Rehberi: Leros Adası
Seyahat Rehberi: Leros Adası

Seyahat Rehberi: Leros Adası

Seyahat Rehberi: Kopenhag
Seyahat Rehberi: Kopenhag

Seyahat Rehberi: Kopenhag

Seyahat Rehberi: Kalimnos Adası
Seyahat Rehberi: Kalimnos Adası

Seyahat Rehberi: Kalimnos Adası

Seyahat Rehberi: Samos Adası
Seyahat Rehberi: Samos Adası

Seyahat Rehberi: Samos Adası

Puglia Seyahat Rehberi
Puglia Seyahat Rehberi

Puglia Seyahat Rehberi

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

Seyahat Rehberi: Patmos Adası
Seyahat Rehberi: Patmos Adası

Seyahat Rehberi: Patmos Adası

Dünyanın En İyi Beach Club'ları
Dünyanın En İyi Beach Club'ları

Dünyanın En İyi Beach Club'ları

Seyahat Rehberi: Rodos Adası
Seyahat Rehberi: Rodos Adası

Seyahat Rehberi: Rodos Adası

Seyahat Rehberi: Meis Adası
Seyahat Rehberi: Meis Adası

Seyahat Rehberi: Meis Adası

Avrupa'nın En İyi Sağlıklı Yaşam Otelleri
Avrupa'nın En İyi Sağlıklı Yaşam Otelleri

Avrupa'nın En İyi Sağlıklı Yaşam Otelleri

Seyahat Rehberi: Midilli Adası
Seyahat Rehberi: Midilli Adası

Seyahat Rehberi: Midilli Adası