SAĞLIKLI VE PRATİK YAZ MENÜSÜ

30.06.2020 13:59:59

Yemek kitabı yazarı ve tarif geliştirici Pelin Bozkurt Bilgiç, sağlıklı ve pratik sebze yemeği tonlu enginar dip ve çıtır susamlı fasulye tarifini paylaşıyor.

TONLU ENGİNAR DİP

MALZEMELER:

200 gr ton balığı

1 adet taze enginar (Küp küp doğranmış)

½ avokado

1 dal taze soğan

1 bardak taze bakla içi (Haşlanmış)

1 limon kabuğu

1 limon suyu

Tuz

1 çay kaşığı kimyon

1 kahve fincanı ılık su

2 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI:

Tüm malzemeleri rondodan geçirip kıvamlı bir sos hazırlayalım.

ÇITIR SUSAMLI FASULYE

MALZEMELER:

250 gr taze fasulye (Ayıklanmış)

2 yemek kaşığı balsamik sirke

2 yemek kaşığı soya sosu

Tuz

2 yemek kaşığı susam

2 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI:

Tüm malzemeleri karıştırıp 140 derece fırında 20 dakika tutalım. Ardından 100 derecelik fırında 10 dakika kadar daha tutup, çıkaralım.

Lezzetini içinde barındıran, az pişmiş kenarlarından çıtır olmaya başlıyor.

Siz daha çıtır isterseniz ısıyı 120 dereceye düşürüp süreyi kontrollü bir şekilde uzatabilirsiniz.

Afiyet olsun!

PAYLAŞ