KISS THE FROG'U YAKIN MARKAJA ALDIK

Rumelihisarı’nda adıyla dikkat çeken Kiss The Frog, içeri girip masaya oturunca menüsüyle de iştah kabartıyor. Mekanı yakın markaja aldık.

ABONE OL
15 Kasım 2018 Perşembe 17:10 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
KISS THE FROG'U YAKIN MARKAJA ALDIK

Lara MUTLU - [email protected] / Fotoğraflar: Ertan Demirbilek - [email protected]

Gül Etker, Şehnaz Vardar ve Saadet Erdoğan... Enerji dolu bu üç kadın Rumelihisarı’ndaki Kiss The Frog’un ortakları. Mekan 2015’in Haziran ayında açılmış. Geçtiğimiz Ağustos ayında ise yenilenmiş. Hatta yanında bir de Köprüaltı isminde bir modern meyhane açmışlar. Kiss The Frog’u mutfağına girip yakından inceledik.

Mekan ismini nereden alıyor?
Gül Etker: Mekanın masalsı, çok eğlenceli, biraz sıra dışı olmasını hayal etmiştim zaten ilk başta. Dolayısı ile bir masala gönderme yapmak istedim. Kurbağayı öpüp prense dönüştürmek fikri de çok hoşuma gitti; umut dolu hisler iyidir her zaman. Çok mutluyum, istediğim etkiyi de gördüm. Hatta misafirlerimizin hediye ettiği kurbağalar zengin bir koleksiyon olma yolunda.

Nasıl bir mutfağa sahipsiniz?
Şehnaz Vardar: Mutfağımızın ana fikri, deniz ürünleri kullanarak güzel ve iştahlı yemekler sunmak. Taze ve mevsimler ürünler kullanarak, alışık olduğumuz lezzetlerden çok uzaklaşmadan yaratıcı, eğlenceli, yüzünüzü güldürecek lezzetler yaratma peşindeyiz.

Favori lezzetleriniz hangileri, hangi yemekler öne çıkıyor?
Saadet Erdoğan: Mürekkepli hamur tabanlı pizza çeşitlerimiz çok beğeniliyor. Tamamen kendi yaratıcılığımızı yansıtan sushi çeşitlerimiz çok özel. Hemen hemen her masada yer alan dört çeşit midye tenceremiz vazgeçilmez.

Yemekleri kim hazırlıyor?
Gül Etker: Menüleri, 15 senedir benimle beraber çok değişik menüler yapmama fırsat veren Şef Yusuf Şahin ile beraber hazırlıyoruz. Artık birbirini çok iyi anlayan bir ekip olduk. Yusuf’un tabiri ile ben ortayı yapıyorum, o da golü atıyor.

Burayla ilgili sizi en çok heyecanlandıran şey nedir?
Gül Etker: Klasik, herkesin birbirini taklit ettiği bir sistemin içine düşmememi sağlaması. Ortaklarımla beraber, hayal ettiklerimizi hiç taviz vermeden uygulayabildiğimiz, gelen misafirlerin tepkilerinden de bunun anlaşıldığını ve takdir edildiğini hissediyor olmamız işin en keyifli kısmı.

EN ÇOK OKUNANLAR

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Lancome x Hazal Kaya Daveti
Lancome x Hazal Kaya Daveti

Lancome x Hazal Kaya Daveti

1 dakika okunma süresi
Seyahat Rehberi: Sakız Adası
Seyahat Rehberi: Sakız Adası

Seyahat Rehberi: Sakız Adası

9 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul
İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Paris'in En Trend 5 Restoranı
Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi
Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri
Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları
Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?
Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı
Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

2023 Yılı Gastronomi Trendleri
2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati
Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri
Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Pratik 5 Porridge Tarifi
Pratik 5 Porridge Tarifi

Pratik 5 Porridge Tarifi