GLÜTENSİZ KEK TARİFİ

26.03.2020 20:36:58

Lab Vitalite’nin kurucularından Ceylan Sel Sohtorik, çok sevdiği glütensiz banana bread’ tarifini paylaşıyor.

“Harika muz tadıyla dolu, yumuşacık, hafif tatlı, kıtır kıtır bademli, kısacası rüya gibi! Beyaz un ve şeker içeren eski versiyonlarından hemen uzaklaşıyoruz çünkü artık sağlıklı bir tarifimiz var. Organik karabuğday ve organik pirinç unu ile glütensiz olarak hazırladığımız tarifi akçaağaç şurubu ile hafifçe tatlandırıyoruz.”

MALZEMELER:

YAPILIŞI: 

  1. Karabuğday unu, tarçın, pirinç unu, karbonat ve tuzu, tel süzgeçten eleyerek bir kabın içine alıyoruz.

  2. Daha öncesinde dilimlediğimiz muzları, badem sütünü, akçaağaç şurubunu, üzüm çekirdeği yağını ve vanilya özünü blender’da karıştırıyoruz.

  3. Unlu karışımın üzerine, muzlu karışımı yavaş yavaş ekliyoruz. Kıvamının sulu olmaması için bir anda hepsini dökmemeye özen gösteriyoruz. 

  4. Spatula yardımıyla unlu karışım ve muzlu karışımı iyice birbiri ile bütünleştiriyoruz.

  5. Dikdörtgen bir kek kalıbının içine pişirme kağıdı yerleştirip hafifçe yağlıyoruz.

  6. Karışımı kalıba döküyoruz ve üzerine dilimlenmiş file bademleri serpiştiriyoruz.

  7. Önceden 170 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 30-40 dakika pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.

PÜF NOKTALARI:

1. Pişip pişmediğini anlamak için içine kürdan batırabilirsiniz; kürdan temiz çıkarsa ekmeğimiz pişmiş demektir.
2. Fırından çıkan ekmeğimizi keserken parçalanmasın diye en az bir saat dinlenmeye bırakıyoruz.

PAYLAŞ