Selen Yorgun Tavit'in 10.Yıl Kutlaması

Büyük bir heyecanla hayata geçirdiği markasının 10'uncu yılını geride bırakan Selen Yorgun Tavit, şimdilerde yeni hayallerinin izinden gitmenin mutluluğunu yaşıyor.

YAZAR: Ceylan Yeniacun
ABONE OL
2 Nisan 2024 Salı 08:42 | Son Güncellenme:
14 dakika okunma süresi
Selen Yorgun Tavit'in 10.Yıl Kutlaması

Bir süre önce URBAN Care'in 10'uncu yaşını kutladınız, nasıl hissediyorsunuz?

Mutlu ve gururlu... Kendime, markama, ekibime, birikimimize ve hayallerimize çok inanıyordum, inancım bu başarıyla taçlandı! İlk günden itibaren tüm gücümüzü kadınlardan aldık. Çünkü bizim önceliğimiz, kişisel bakımına özen gösteren şehirli kadının, yoğun yaşam içerisinde kullanabileceği pratik ve etkili çözümleri sunabilmekti. 10 yıl boyunca bu amacımız doğrultusunda durmadan çalıştık. İnsanı odağımıza alırken, aynı zamanda doğaya, hayvana saygılı ve vegan olmasıyla dikkatleri üzerine çeken bir marka olduk. Bunun karşılığını da şimdilik Türkiye'nin en çok satan saç bakım markası ve tüketicilerin çok sevdiği bir marka olarak aldığımızı düşünüyorum. Ayrıca 10 yıl önce markamızı bir ürünle anlatmaya çalışırken geldiğimiz noktada sektöre öncülük eden ürün serilerimiz global markalarla yarışır hale geldi. Bu da çok gurur verici.

Markanın kuruluş hikayesini sizden dinleyebilir miyiz?

Babam Bülent Yorgun'un kurduğu Selen Kozmetik, 1997 yılından bu yana sektörde ithalatçı kimliğiyle faaliyet gösteriyor. Yıllar geçtikçe bu alandaki deneyimlerimiz de arttı ve Selen Kozmetik ailemizle beraber yeni bir hikaye başlatabilmeyi hedefledik. Kanada'da aldığım pazarlama ve iş geliştirme eğitimlerim sırasında içimi kıpır kıpır eden planlar kafamda canlanmaya başladı. Türkiye'ye döndüğümde pazardaki ürünleri, özellikle de saç bakım ürünlerini inceledim. Genelde klasik ambalajlarda, tekdüze görünen ve pek de fazla çeşitliliğe sahip olmayan ürünler olduğunu gördüm. Onlarla rekabet edebilecek, günün birinde onların yerine geçecek, sıkıcı ambalajlar yerine ruhu olan bir marka yaratmaya karar verdim. Girişimci ruhum ve deneyimlerimizin gücünü harmanlayarak 10 yıl önce URBAN Care yolculuğuna çıktık.

Kozmetik dünyasında Türk markası olarak yer almak nasıl hissettiriyor?

Uzun vadeli yatırım planları, strateji ve de sabırla, kendi markamızı inşa ettik ve hem Türkiye'de hem yurt dışında çok büyük ve ünlü markalarla rekabet ediyoruz. Başarımızla kafa tutuyoruz. 40'a yakın ülkede raftayız. Örneğin, geçen yıl ihracatımız tam üç kat arttı. Bu yıl ihracatta döviz bazında 7-8 kat büyüme planlıyoruz. Bu, bir Türk markasının dünyaya kendini kabul ettirmesi adına çok önemli bir gelişme. Fakat alacağımız daha uzunca bir yolumuz var.

Şu an URBAN Care bünyesinde kaç ürün var? Sizin favorileriniz neler?

Saç bakım markası olarak çıktığımız bu yolda kişisel bakım markasına evriliyoruz. Dolayısıyla ürün ailemiz de büyüyor. Bugün saç ve vücut bakım kategorilerinde 90'ı aşkın ürün çeşidine sahibiz. Ben tüm ürünlerimizi ilgiyle ve severek kullanıyorum. URBAN Care, bakımı odağına almış bir marka... Pratik ve etkili bakım ürünleri benim de olmazsa olmazım. SOS onarıcı bakım maskelerimizi çok seviyorum. Aynı zamanda günlük yaşantımda ve seyahatlerde elimden düşürmediğim bir ürün, URBAN Care Kuru Şampuan. Gün içinde kendimi tazelemek ve saçlarıma hacim katmak için sık sık elim bu ürüne gidiyor. Zaten Türkiye'nin en çok satan kuru şampuan markası olması da başarısını gösteriyor. Son olarak tüketicilerimizle buluşturduğumuz duş serisi de günlük rutinimin bir parçası haline geldi. Bu seride de Lavanta ve Seaweed Citrus favorim...

Yakın zamanda listeye yeni ürünler eklenecek mi?

Global saç bakım ve güzellik trendlerini takip etmeyi çok önemsiyoruz. Bu yılın verileri gösteriyor ki saçlarda artık görselliğin yanı sıra sağlık, saç ve saç derisi bakımını, kökten uca sağlıklı saçları konuşacağız. Aynı zamanda cilt bakımında duymaya alışkın olduğumuz içerikleri saç bakımında da daha sık göreceğiz. Bu konuda tüketicilerimizle buluşturduğumuz en yeni ürün serimiz, içeriğindeki özel formülasyonla saç derisini yenileyerek kepek oluşumunu etkili bir şekilde önleyen URBAN Care Apple Cider serisi. Bu serimizde cilt bakımında sıkça adını duyduğumuz salisilik asit de yer alıyor. Saç tellerini güçlendiriyor ve parlaklık kazandırıyor. Üstelik tamamen vegan; paraben ve sülfat da içermiyor.

Bu dünyanın içinden biri olarak sizin saç bakım sırlarınız neler?

Yoğun koşturmalı bir tempoda saç bakımımı hızlı etki eden pratik ürünlerle yapmak tercihim. URBAN Care SOS onarıcı bakım maskelerimiz ve kuru şampuan vazgeçemediklerimden.

Ürünlerinizin içeriğinin vegan olması da büyük önem taşıyor. Bununla ilgili neler söylemek istersiniz?

İlk günden bu yana doğaya ve hayvana saygı felsefesini benimsedik. Ürünlerimizin hayvansal DNA içermediğini gösteren vegan testlerine ve aynı zamanda uluslararası düzeyde kabul görmüş bir tescil olan V-Label sertifikalarına sahibiz. Hayvanlar üzerinde test edilmediğimizi belgeleyen uluslararası PETA sertifikası da ürün ambalajlarımızda yer alıyor. Hayvanları seviyoruz, bu konuda bilinçli tüketimi destekliyoruz.

Gençlere ilham olmak için birçok çalışma yapıyorsunuz. Bunlardan biri de Young Talent Platform. Bu platformu hayata geçirmeye ne zaman karar verdiniz?

Biz, kuruluşundan bu yana tüm gücünü gençlerden ve kadınlardan alan bir markayız. Onların hayallerini gerçekleştirmelerine destek olmak için yola çıktık. Bu platformla her yıl farklı bir konu başlığı seçerek gençlere fon kaynağı sunacağız. İlk yılımızda dansa odaklanıyoruz ve Türkiye'de dans kültürünün yaygınlaştırılmasına katkı sağlamak istiyoruz. Odak noktası olarak dansın seçilmesinde, geçen yılki "Bağlarımızla Güçlüyüz" kampanyamız için özel bir dans koreografisi hazırlayan Ekin Bernay ve ekibi ilham kaynağı oldu. URBAN Care Bond Plex Onarıcı Bakım serisinin etiketleri de yine URBAN Care Young Talent'ın etkisiyle sanatçı Gökçe İrten'in dans eden kadın figürleriyle yenilendi. Çağdaş-Modern Dans, Bale ve Sokak Dansı kategorilerinde kariyer yapmak isteyen profesyonel ve amatör dansçılara yurt dışı eğitim imkanı sağlıyoruz. Sanat Yönetmeni, Koreograf, Eğitmen Beyhan Murphy'nin başkanlığını yaptığı danışma kurulumuzla ve Sanatçı, Dans ve Hareket Terapisti Ekin Bernay'ın koordinatörlüğünde keyifli bir süreç yaşıyoruz. Ön ve fiziki elemeler sonucunda seçilen dansçılar, Avrupa'nın önde gelen okullarında 2024 yaz döneminde ulaşım, eğitim, konaklama ve sosyal hayatın da dahil olduğu bir dans eğitim hakkı kazandı.

Sizin olmazsa olmaz güzellik, bakım ürünleriniz neler?

Saç bakımında hızlı, pratik ve etkili ürünleri severim. Makyaj, günlük hayatta kendimi iyi hissettiriyor. Yoğun makyajdan ziyade birkaç ufak dokunuşla cildimi daha sağlıklı gösterecek ürünler tercihim. Bunun dışında düzenli cilt bakımı da olmazsa olmazım. Bir de parfümümü kesinlikle yanımdan ayırmam.

Genç yaşınızda markanızla önemli bir başarıya imza attınız. Sizin gibi, marka yaratmak isteyenlere tavsiyeleriniz neler olur?

Hayalinizdeki markayı yaratmak elbette kolay bir yolculuk değil. Pek çok parametrenin doğru eksende bir araya gelmesi gerekiyor. Doğru fikir, doğru zaman, doğru yer gibi. Bunun üzerine çok çalışmayı da eklemelisiniz. Zira çalışmadan başaramazsınız. Hayatın sadece pembelerden ibaret olmadığının farkına varmalısınız. Siyah da var, gri de... Hatta marka yolculuğunun ilk başlarında bunlar çok daha ağır basıyor. Her zaman karşınıza sınırlar ve zorluklar çıkıyor, bunlara kulak asmadan kendinize ve markanıza inanarak yolunuza devam etmeniz gerekiyor. Ben, korku ve endişelerim olduğunda da vazgeçmemeyi seçtim. Hayallerime odaklandım ve daha çok çalıştım. Kısa dönemli hedeflerden ziyade uzun vadeli strateji ve planlara ağırlık verdim. Ünlü iş adamı Scott Cook'un şu sözünü çok seviyorum: "Marka artık tüketiciye söylediğimiz şey değil, tüketicilerin birbirlerine söylediği şeydir."

Genç kadın liderlere ve kariyerlerini ilerletmek isteyenlere yönelik, kendi deneyimlerinizden çıkardığınız tavsiyeler neler?

Şunu söylemek isterim: Eğer gerçekten yaptığınız işte iyiyseniz ve çok çalışırsanız her şey olabilirsiniz! Güçlü yönlerinizin, becerilerinizin, sınırlarınızın ve bunlardan nasıl yararlanabileceğinizin farkında olun. Sevdiğiniz işi yapın, yaptığınız işe tutkuyla bağlanın. Konfor alanınızın dışına çıkın, bu ilk başta rahatsız edici gelebilir. Ancak yeni şeyler denediğinizde otomatik olarak kendinizi bir sonraki rolünüze de hazırlarsınız. Kariyerinizin hangi aşamasında olursanız olun öğrenmeye devam edebilirsiniz. Hayat boyu öğrenme çağında kendini geliştirmeye devam etmek, yeni beceri ve yetenekler kazanmak çok önemli.

EN ÇOK OKUNANLAR

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Mayıs Ayı Burç Yorumları
Mayıs Ayı Burç Yorumları

Mayıs Ayı Burç Yorumları

20 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Titanic Deluxe Golf Belek'te Eğlenceli Bayram
Titanic Deluxe Golf Belek'te Eğlenceli Bayram

Titanic Deluxe Golf Belek'te Eğlenceli Bayram

Bütünsel Cilt Bakım Serisi: Caudalie
Bütünsel Cilt Bakım Serisi: Caudalie

Bütünsel Cilt Bakım Serisi: Caudalie

Sürüş Deneyimi: BYD ATTO 3
Sürüş Deneyimi: BYD ATTO 3

Sürüş Deneyimi: BYD ATTO 3

Tudor Ailesinin Yeni Üyeleri
Tudor Ailesinin Yeni Üyeleri

Tudor Ailesinin Yeni Üyeleri

Elie Saab ve Tor Holding İş Birliği
Elie Saab ve Tor Holding İş Birliği

Elie Saab ve Tor Holding İş Birliği

Abtira'dan Yenilikçi Yaklaşım
Abtira'dan Yenilikçi Yaklaşım

Abtira'dan Yenilikçi Yaklaşım

Yazın Nereye Gitmeli? Hillside Beach Club'ın Yaz Programı
Yazın Nereye Gitmeli? Hillside Beach Club'ın Yaz Programı

Yazın Nereye Gitmeli? Hillside Beach Club'ın Yaz Programı

Mavi x Kıvanç Tatlıtuğ'dan Mavi Edition Koleksiyonu
Mavi x Kıvanç Tatlıtuğ'dan Mavi Edition Koleksiyonu

Mavi x Kıvanç Tatlıtuğ'dan Mavi Edition Koleksiyonu

Eğitim Maratonu
Eğitim Maratonu

Eğitim Maratonu

Four Seasons Hotel Sultanahmet'in Hıdırellez Kutlaması
Four Seasons Hotel Sultanahmet'in Hıdırellez Kutlaması

Four Seasons Hotel Sultanahmet'in Hıdırellez Kutlaması

Mercedes-Benz'in G Serisi İncelemesi
Mercedes-Benz'in G Serisi İncelemesi

Mercedes-Benz'in G Serisi İncelemesi

Sürüş Deneyimi: Audi e-tron GT
Sürüş Deneyimi: Audi e-tron GT

Sürüş Deneyimi: Audi e-tron GT