Nisan 2024'te Vizyona Giren Yerli ve Yabancı Film Önerileri

Nisan 2024'te izleyebileceğiniz, vizyonda ve çevrimiçi platformlarda yayınlanan en yeni yerli ve yabancı filmleri bir araya getirdik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
26 Mart 2024 Salı 16:51 | Son Güncellenme:
27 dakika okunma süresi
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan 2024 Filmleri

Playtime, Oyun Vakti (1 Nisan)

Yönetmen: Jacques Tati

Oyuncular: Jacques Tati, Barbara Dennek, Rita Maiden

Hiç diyaloğa başvurmadan kendine has bir mizah anlayışı yaratan Fransız usta Jacques Tati, bizzat kendi canlandırdığı Bay Hulot karakteri aracılığıyla, modern çağın açmazlarını hicvediyor. Jacques Tati, 1967 yapımı "Playtime (Oyun Vakti)" filmiyle sadece Paris'in içine düştüğü çıkmazı değil tüm dünyanın tektipleşmesini ve yabancılaşmasını gözler önüne seriyor. Görsel diliyle çığır açmış bu komedi ustasının "Tativille" adı verilen sette geçen başyapıtı "Playtime (Oyun Vakti)" dahil dört filmini içeren özel seçki 1 Nisan'dan itibaren MUBI'de.


Django Unchained (1 Nisan)

Yönetmen: Quentin Tarantino

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Samuel L. Jackson, Jamie Foxx, Kerry Washington, Christoph Waltz

Quentin Tarantino'nun 2021 yapımı spagetti western'i "Django Unchained", kısa süre önce serbest bırakılan Django'nun, bir ödül avcısı olan Dr. King Schultz tarafından kendisiyle birlikte ödül avlamak için işe alınmasını konu alıyor. Django, yolculukları boyunca nasıl silah kullanılacağını ve kendini nasıl koruyacağını öğrenir ve adeta ölümcül bir katile dönüşür. Django ve Schultz, Django'nun kayıp eşinin nerede olduğunu öğrenince, onu korkunç Calvin Candie'nin elinden kurtarmak için yola çıkar. Bolca aksiyon, bolca kan ve son derece eğlenceli hikaye anlatıcılığı ile "Django Unchained", western özelliklerine bürünmüş tipik bir Tarantino filmi. "Django Unchained" filmi, 1 Nisan'da Prime Video'da.


Anatomy of a Fall (2-3, 5-7, 9-13 Nisan)

Yönetmen: Justine Triet

Oyuncular: Sandra Hüller, Swann Arlaud, Milo Machado Graner

Suç, dram ve gerilim türlerindeki "Anatomie d'une Chute (Anatomy of a Fall)" filminde, kocasını öldürdüğünden şüphelenilen bir kadın ve tek tanık olan kör oğulları, ahlaki bir ikilemle karşı karşıya kalır. "Anatomy of a Fall" filmi, 2, 3, 5, 6, 7, 9, 10, 11, 12, 13 Nisan günlerinde Atlas 1948 sinemasında.

The Eras Tour (3 Nisan)

Yönetmen: Sam Wrench

Taylor Swift'in çok konuşulan turnesi, "The Eras Tour" ismiyle ekranlara geliyor. Dört yeni şarkının da dahil edildiği "The Eras Tour" filmi, dünya çapında box Office listelerinde 260 mildyon doların üzerinde hasılat elde ederek tüm zamanların en çok satan konser filmi unvanını da kazandı. "The Eras Tour" filmini, 3 Nisan'dan itibaren Disney+'ta izleyebilirsiniz.


Musica (4 Nisan)

Yönetmen: Rudy Mancuso

Oyuncular: Rudy Mancuso, Camila Mendes, Francesca Reale

Romantik komedi türündeki "Musica" filmi, Newark, New Jersey'de aşk, aile ve Brezilya kültürünün baskıları arasında gezinirken belirsiz bir gelecekle yüzleşmek zorunda kalan sinestezi sahibi hevesli bir yaratıcıyı takip eden bir ergenlik dönemi aşk hikayesi. "Musica" filmi, 4 Nisan'da Prime Video'da.


How to Date Billy Walsh (5 Nisan)

Yönetmen: Alex Sanjiv Pillai

Oyuncular: Sebastian Croft, Charithra Chandran, Tanner Buchanan, Kunal Navyar, Nick Frost, Guz Khan, Lucy Punch, Diasy Jeller

Amelia ve Archie, çocukluktan beri en yakın arkadaştır. Her zaman Amelia'ya destek olan Archie, şakalarına gülerken ve onun için kavgalara karışırken bir şeyi Amelia'dan saklamak zorunda kalmıştır: ona olan aşkını. Yıllar sonra aşkını ilan etme cesaretini toplayan Archie'nin planları, Amelia'nın Amerikalı yeni çocuk Billy Walsh'a aşık olmasıyla alt üst olur. Kalbi kırık Archie, en yakın arkadaşını kaybetme pahasına, Amelia ve Billy'i birbirinden uzak tutmak için her şeyi yapar. "How to Date Billy Walsh" filmi, 5 Nisan'dan itibaren Prime Video ekranlarında.


Kung Fu Panda 4 (5 Nisan)

Yönetmen: Mike Mitchell, Stephanie Stine

Seslendirme Kadrosu: Jack Black, Awkwafina, Viola Davis, Dustin Hoffman, Bryan Cranston

Sevilen animasyon film serisinin devamı olan "Kung Fu Panda 4"te Po, Barış Vadisi'nin Ruhani Lideri olarak görevlendirildikten sonra, yeni bir Ejder Savaşçısı bulup eğitmesi gerekirken, kötü kalpli bir büyücü, Po'nun alt ettiği tüm usta kötüleri yeniden çağırmayı planlar. "Kung Fu Panda 4" filmi, 5 Nisan'da sinemalarda vizyona giriyor.


Scoop, Atlatma (5 Nisan)

Yönetmen: Philip Martin

Oyuncular: Gillian Anderson, Billie Piper, Rufus Sewell, Keeley Hawes, Romola Garai

Gerçek olaylardan esinlenen "Scoop (Atlatma)" filmi, Prens Andrew'un BBC'nin Newsnight programında skandala imza attığı çarpıcı röportajın gerçekleşmesini sağlayan azimli gazeteciliğin perde arkasını anlatıyor. Film, yapımcı Sam McAlister'ın Buckingham Sarayı ile yaptığı riskli pazarlıkların geriliminden Emily Maitlis'in prens karşısındaki, insanları hayrete sürükleyen münazara gösterisine kadar tüm yönleriyle ekrana taşıdığı öyküde gerçeği ortaya çıkarmak için her şeyi göze alan kadınların tanıklığına başvuruyor. "Scoop (Atlatma)" filmi, 5 Nisan'dan itibaren Netflix'te.


Godzilla x Kong: The New Empire (5 Nisan)

Yönetmen: Adam Wingard

Oyuncular: Dan Stevens, Rebecca Hall, Brian Tyree Henry

Aksiyon, macera ve bilim kurgu türlerindeki "Godzilla x Kong: The New Empire" filminde, iki kadim dev Godzilla ve Kong, insanlar iç içe geçmiş kökenlerini ve Kafatası Adası'nın gizemleriyle bağlantılarını çözerken destansı bir savaşta çarpışıyor. "Godzilla x Kong: The New Empire" filmi, 5 Nisan'da sinemalarda.


The Zone of Interest (5-7, 9-11, 13 Nisan)

Yönetmen: Jonathan Glazer

Oyuncular: Sandra Hüller, Christian Friedel, Ralph Herforth, Max Beck

Auschwitz kumandanı Rudolf Höss, eşi Hedwig, çocukları ve hizmetkarlarıyla rüya gibi bir hayat sürmektedir. Öyle ki ölüm kampının duvarına bakan muhteşem evleri tam da tren raylarıyla gaz odaları arasındadır. Martin Amis'in aynı adlı romanından uyarlanan "The Zone of Interest (İlgi Alanı)", çiçekli, geniş bahçeleri, seraları ve havuzlarında keyif süren Höss Ailesi'nin başlarına ölüm külleri serpilirken süregiden sıradan gündelik yaşamını gözlemliyor. Bol ödüllü "The Zone of Interest" filmi, 5, 6, 7, 9, 10, 11, 13 Nisan'da Atlas 1948 sinemasında.

Bazen Hep Birlikte, Otherwise In Istanbul (7-28 Nisan)

Yönetmen: Didem Pekün

Oyuncular: Mihran Tomasyan, Beste Demir, Ekin Önce, Leyla Postalcıoğlu, Nazlı Durak, Nazlı Tecimer, Ufuk Fakıoğlu

43. İstanbul Film Festivali kapsamında yayınlanacak "Bazen Hep Birlikte / Otherwise In Istanbul" filmi, seyircisini kuruluşundan bu yana paylaşarak üretimin devamlılığını önemseyen ve kendi dilini oluşturmayı odağına alan Çıplak Ayaklar Kumpanyası'nın kurucularından, dansçı ve koreograf Mihran Tomasyan'ı takip ederek hem Tomasyan'ı hem de İstanbul'u keşfetmeye davet ediyor.


The Greatest Hits (12 Nisan)

Yönetmen: Ned Benson

Oyuncular: Lucy Boyunton, David Corenswet, Justin H. Min, Retta

Komedi, dram ve fantastik türlerindeki "The Greatest Hits" filmi, müzik ve hafıza arasındaki bağlantıya ve bazen kelimenin tam anlamıyla bizi nasıl taşıdıklarına odaklanan bir aşk hikayesi. "The Greatest Hits" filmi, 12 Nisan'da Disney+'ta.

Vincent Doit Mourir, Vincent Must Die (12-14 Nisan)

Yönetmen: Stephan Castang

Oyuncular: Karim Leklou, Vimala Pons, François Chattot

Komedi, dram ve fantastik türlerindeki "Vincent Doit Mourir (Vincent Must Die)" filmi, Vincent'ın kendini bir gecede sebepsiz yere saldırı altında bulmasını anlatıyor. Olaylar şiddetlenince kaçmak ve yaşam tarzını tamamen değiştirmek zorunda kalır. "Vincent Doit Mourir (Vincent Must Die)" filmi, 12, 13 ve 14 Nisan'da Atlas 1948 sinemasında.


Stolen, Çalıntı (12 Nisan)

Yönetmen: Elle Marja Eira

Oyuncular: Martin Wallström, Elin Oskal, Magnus Kuhmunen

Gerçek olaylardan uyarlanan bu duygusal dramada İsveç'in Sámi yerlilerinden genç bir kadın, kişisel bir hesaplaşma için bir katilin izini sürer. "Stolen (Çalıntı)" filmi, 12 Nisan'da Netflix'te.


Pefect Days, Mükemmel Günler (12 Nisan)

Yönetmen: Wim Wenders

Oyuncular: Koji Yakusho, Tokio Emoto, Arisa Nakano

"Tokyo Tuvaleti" isimli gerçek bir kentsel yenileme projesinden esinlenerek hayata geçirilen "Pefect Days (Mükemmel Günler)", adını Lou Reed'in klasikleşmiş şarkısı "Perfect Day"den alıyor. Film, alçakgönüllü ve dingin bir hayat yaşayan, Tokyo'da umumi tuvalet temizliği işinde çalışan, rutinlerine sıkı sıkıya bağlı orta yaşlı bir adam olan Hirayama'yı odağına alıyor. Müzik, edebiyat ve fotoğrafçılığa olan tutkusunun peşinden giden Hirayama'nın huzurlu ve mutlu günlük yaşantısı artık görüşmediği kız kardeşi Keiko'nun ergenlik çağındaki kızı Niko'nun ansızın kapısına dayanmasıyla aksamaya başlıyor. Hirayama'nın geçmişiyle yeniden bağ kurmasına yol açan beklenmedik karşılaşmalar, mutlu yaşamının arkasında yatan gizli geçmişini yavaş yavaş ortaya çıkarmaya başlıyor. "Pefect Days (Mükemmel Günler)" filmi, 12 Nisan'da MUBI'de.


Asteroid City (16 Nisan)

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Scarlett Johansson, Jason Schwartzman, Tom Hanks, Jeffrey Wright, Tilda Swinton, Bryan Cranston, Edward Norton, Adrien Brody, Liev Schreiber, Hope Davis, Steve Park, Rupert Friend, Maya Hawke, Steve Carell, Willem Dafoe, Margot Robbie

1955 yılında geçen "Asteroid City"(2023) filmi, yıllık Junior Stargazer kongresi için kurgusal bir çöl kasabasına giden bir grup öğrenci ile velilerini ve sonrasında gelişen olayları takip ediyor. Bir bilim kurgu romantik komedisi olarak tanımlanan "Anteroid City" filmi, 16 Nisan'da Prime Video'da.


Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes (18 Nisan)

Yönetmen: Francis Lawrence

Oyuncular: Tom Blyth, Rachel Zegler, Peter Dinklage, Hunter Schafer, Jason Schwartzman, Viola Davis

Suzanne Collins'in 2020 yılında yayımladığı aynı adlı romandan uyarlanan "The Ballad of Songbirds and Snakes"i, "The Hunger Games"in 'prequel' filmi yani 'geçmişini anlatan' bir yapım olarak görüyoruz. Panem'in zalim başkanı olmadan yıllar önce, 18 yaşındaki Coriolanus Snow, savaş sonrası Capitol'de gözden düşmüş, bir zamanların gururlu ailesi olan soyunun son umududur. 10. Açlık Oyunları hızla yaklaşırken, genç Snow, yoksul 12. Bölge'den gelen genç bir kız olan Lucy Gray Baird'a akıl hocalığı yapmakla görevlendirilir. Şovmenlik içgüdülerini ve yeni keşfettikleri politik zekalarını birleştiren Snow ve Gray'in hayatta kalmak için zamana karşı verdikleri yarış, sonunda kimin ötücü kuş, kimin yılan olduğunu ortaya çıkaracaktır. "The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes (Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı)" filmi, 16 Nisan'da Prime Video'da.


Civil War (19 Nisan)

Yönetmen: Alex Garland

Oyuncular: Kirsten Dunst, Cailee Spaeny, Wagner Moura

Distopik bir geleceğin Amerikasında geçen "Civil War" filmi, isyancı gruplar Beyaz Saray'a saldırmadan önce başkente ulaşmak için zamana karşı yarışan, orduya yerleştirilmiş bir grup gazeteciyi takip eden bir yolculuk. "Civil War" fimi, 19 Nisan'da sinemalarda.


Rebel Moon – Part 2: The Scargiver (19 Nisan)

Yönetmen: Zack Snyder

Oyuncular: Sofia Boutella, Charlie Hunnam, Jena Malone

Bir Zack Snyder filmi olan "Rebel Moon – Part 2: The Scargiver"da, isyancı savaşçılar Ana Dünya'nın zalim güçlerine karşı savaşmaya hazırlanırken asla kopmayacak bağlar kurulur, kahramanlar ortaya çıkar ve efsaneler doğar. "Rebel Moon – Part 2: The Scargiver" filmi, 19 Nisan'da Netflix'te.


Cam Perde (19 Nisan)

Yönetmen: Fikret Reyhan

Oyuncular: Selen Kurtaran, Alper Çankaya, Umut Karabulut

"Cam Perde" filmi, dört yaşındaki oğluyla yalnız yaşayıp kafede çalışarak hayatını kendi ellerine almaya çalışan bir kadının etrafına örülen tüm baskı mekanizmalarını gözler önüne seriyor. Nesrin, eski eşi Ömer'in tacizleri ve sevgilisi Selim'in ısrarları yetmezmiş gibi bir de kadını hiçe sayan bürokrasiyle uğraşmak ve hayati kararlar almak zorunda kalıyor. Adeta Nesrin ile birlikte soluk alıp veren filmde Nesrin'in verdiği psikolojik savaş, izleyiciyi alttan alta sessiz bir gerginlik hissiyle kuşatıyor. "Cam Perde" filmi, 19 Nisan'da MUBI'de.


Spider-Man: Homecoming (24 Nisan)

Yönetmen: Jon Watts

Oyuncular: Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Zendaya, Jacob Batalon, Laura Harrier, Tony Revolori, Gwyneth Paltrow, Donald Glover

Tom Holland'lı yeni "Spider-Man" serisinin ilk filmi olan "Spider-Man: Homecoming (Sğider-Man: Eve Dönüş)"te Peter, sıradan bir lise öğrencisi olmasının yanı sıra kahramanlık hayatına da devam etmeye çalışır. Ancak genç bir insan için sıradan hayatla bu sıra dışı hayatı dengelemek zordur. "Spider-Man: Homecoming" filmi, 24 Nisan'da Prime Video'da.

City Hunter (25 Nisan)

Yönetmen: Yuichi Sato

Oyuncular: Ryohei Suzuki, Misato Morita, Masanobu Ando

Olağanüstü bir nişancı ve iflah olmaz bir çapkın olan özel dedektif Ryo Saeba, vefat eden ortağının ölümünü araştırmak için ortağının kız kardeşiyle gönülsüzce iş birliği yapar. "City Hunter" filmi, 25 Nisan'da Netflix'te.


The Fall Guy (26 Nisan)

Yönetmen: David Leitch

Oyuncular: Ryan Gossling, Emily Blunt, Aaon Taylor-Johnson, Hannah Waddingham, Teresa Palmer

Colt Seavers, hem fiziksel hem de zihinsel sağlığına odaklanmak için bir yıl önce bu işi bırakmış bir dublördür. Eski sevgilisi tarafından yönetilen mega bütçeli bir stüdyo filminin yıldızı kaybolunca tekrar işe alınır. "The Fall Guy" filmi, 26 Nisan'da sinemalarda.


Immaculate (26 Nisan)

Yönetmen: Michael Mohan

Oyuncular: Sydney Sweeney, Simona Tabasco, Benedetta Porcaroli

Dindar bir kadın olan Cecilia, kendisine ünlü bir manastırda yeni bir görev teklif edilen mükemmel İtalyan kırsalında sıcak bir şekilde karşılanır. Ancak Cecilia, yeni evinin karanlık ve dehşet verici sırlar barındırdığını fark eder. "Immaculate" filmi, 26 Nisan'da sinemalarda.


Challengers (26 Nisan)

Yönetmen: Luca Guadagnino

Oyuncular: Zendaya, Josh O'Connor, Mike Faist

Eski bir tenis dehası olan Tashi, kaybetme serisi halinde olan bir şampiyonla evlidir. Kocasının kurtuluşu için uyguladığı strateji, kocasının eski en iyi arkadaşı ve Tashi'nin eski erkek arkadaşıyla karşı karşıya gelmesiyle şaşırtıcı bir hal alır. "Challengers" filmi, 26 Nisan'da sinemalarda.


Cadı (26 Nisan)

Yönetmen: Erman Bostan

Oyuncular: Furkan Andıç, Buse Meral, Çağdaş Onur Öztürk, Süreyya Kilimci, Elif Ürse, Manolya Maya, Hüseyin Soyaslan, Cengiz Orhonlu, Dilara Duman, Yağız Ata Dinçer, Ekin Pasvanoğlu, Nur Sürer

Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın aynı adlı romanından ilhamla beyazperdeye aktarılan, katmanlı hikayesi ile birçok temayı içinde barındıran "Cadı" filmi, Osmanlı'nın çöküş günlerinde geçiyor. Genç bir dul olan Fikriye'nin, zorla evlendirildiği Naşit Nefi Efendi ve yaşadığı köşk hakkındaki cadı söylentilerinin ardındaki gizemi çözmeye çalışırken gelişen gerilim dolu olaylar anlatılıyor. "Cadı" filmi, 26 Nisan'da sinemalarda.


Anatomie d'une Chute, Anatomy of a Fall (26 Nisan)

Yönetmen: Justine Triet

Oyuncular: Sandra Hüller, Swann Arlaud, Milo Machado Graner

Suç, dram ve gerilim türlerindeki "Anatomie d'une Chute (Anatomy of a Fall)" filminde, kocasını öldürdüğünden şüphelenilen bir kadın ve tek tanık olan kör oğulları, ahlaki bir ikilemle karşı karşıya kalır. "Anatomy of a Fall" dahil olmak üzere 96. Akademi Ödül Töreni'nden Oscar'la dönen ve aday gösterilen "The Holdovers", "Teacher's Lounge" ve "Io Capitano" gibi ünlü filmler, nisan ayından itibaren TV+'ta.


"Challengers" Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Oscar Ödüllü Tarihi Filmler

Oscar Ödüllü Romantik Filmler

EN ÇOK OKUNANLAR

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi