-->

YENİ GASTORNOMİ YILDIZI: PERU

Patatesin ve kinoanın anavatanına yolculuk! Peru mutfağından en güzel başlangıçlar

 

Kinoa, acai ve maca gibi superfoodların merkezi, patatesin anavatanı olan Peru yükselen bir yıldız. Kısa süre sonra Ceviche, Papa a la Huancaína ülkemizde de duymaya başlarsınız şaşırmayın. Peru mutfağı öyle bir mutfak ki hem formuna dikkat edenlere hem de damağına düşkünlere aynı anda hitap edebiliyor. Biyoçeşitliliği sayesinde oldukça lezzetli bir mutfağı olan Peru’nun yakın zamanda dilinize dolanacak geleneksel yemekleri.

 

1-    Ceviche
Başlangıç yemeği olarak geçen Ceviche, deniz ürünlerinin çiğ servis edildiği bir yemek. Başta karides olmak üzere deniz ürünlerinin limon suyuyla marine edilmesiyle yapılan tatlı-ekşi bir tat.

 

 

2-     Papa a la Huancaína
Acılı peynir soslu patatesler. Mükemmel bir başlangıç yemeği olarak geçen Papa a la Huancaína’yı yapmak oldukça kolay. Peru mutfağının en temel yiyeceği olan patatesin krem peynir ve yumurtayla buluştuğu bu yemek damat çatlatıyor.

 

 

 

3-    Causa
Patates pastası da diye bileceğimiz bu yemeğin tabanı patates ve acı biberden oluşuyor. Sonra üzerine karides, balık ya da tavuk harcı konularak istenilen çeşide göre süslemeler yapılıyor.

 

En başta da söylediğimiz gibi patates Peru’nun anavatanı olması sebebiyle hemen hemen her yemekte kullanılıyor. Biyoçeşitlilikleri sayesinde de her yemeğe gidecek bir patatesleri, baharatları bulunuyor. Üstelik tüm bunların yanında besinlerinin sağlıklı olması onları daha da eşsiz kılıyor.