Kahvaltıya dair en lezzetli detayların olacağı Breakfast Kahvaltı Festivali, bu hafta sonu 13 - 14 Mayıs tarihleri arasında Tarihi Sirkeci Garı’nda düzenlenecek. Hem yöresel kahvaltılıkların hem de klasik kahvaltı sofralarının pek çok lezzetini bu festivalde bulmak mümkün. Aynı zamanda özel şeflerden gurme lezzet alanlarının bulunacağı festivalde kahvaltı şovları, seminerler ve çalışma atölyeleri gibi pek çok farklı alana katılabilirsiniz. Sabah saat 09:30’da kapılarını açmaya hazırlanan festival 20:00 kadar misafirleri ağırlayacak.Lezzetli kahvaltılıkları akşama kadar tadabilirsiniz.
13 Mayıs Cumartesi Günü
09.30 Kapı açılışı
11.00 - 12:00 Hakan Doğan
Konu: 13000 Yıldan Günümüze Gelen Ekmek… Buğday, Un, Ekşi Maya ve Ekmek
12:15 - 13.15 The Blues Band / Canlı Müzik Ana Sahne
13:30 - 14:30 Mehmet Şahin: Gurme, Yemek yazarı, Gazeteci, Seyyah
Konu: Kahvaltıdan Tat Alma Yolları, Neler Yemeliyiz?
14.15 - 15.45 Farfara İstanbul / Canlı Müzik Ana Sahne
16.00 - 17.00 Cenk Girginol
Konu: Kahve Nasıl Demlenir? Doğru Ekipman ve Kahve Seçimi ile Kahve Demlemenin Bilinmeyenleri.
17.15 - 18.15 Kadans Band / Canlı Müzik Ana Sahne
18.30 - 19.30 Sahrap Soysal: TV Yemek Programı Yapımcısı, Gurme, Yemek yazarı, Gazeteci, Seyyah
Konu: Anadolu'dan Güzellik Kahvaltıları
14 Mayıs Pazar Günü
11.00 - 12.00 Can Sezen: Genel Müdür - Anavarza Bal A.Ş.
Konu: Bal Hakkında Bilinmesi Gerekenler. Doğrular - Yanlışlar
12.15 - 13.15 The Blues Band / Canlı Müzik Ana Sahne
13.30 - 14.30 Aslı Seçkin: Ariste Peynircilik Yönetici Ortağı
Konu: Türkiye’de Peynircilik ve Kahvaltıda Peynirin Yeri
14.45 - 15.45 Farfara İstanbul / Canlı Müzik Ana Sahne
16.00 - 17.00 Didem Özkaya: Acıbadem Taksim Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı
Konu: Beslenme ve Diyet Programlarında Kahvaltının Önemi
17.15 - 18.15 Kadans Band / Canlı Müzik Ana Sahne
18.30 - 19.30 Zehra Uğur: Tariş Zeytin A.Ş Genel Müdür Yardımcısı
Meltem Zengin: Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Kalite ve Ar&Ge Müdürü
Konu: Kahvaltıda Zeytin ve Zeytinyağının Önemi