TEKNEDE DAVET

20.07.2018 17:40:21

Bird of Paradise’ın kurucusu Deniz Yıldız Edin, ALEM için teknede hazırladığı ilham verici sofranın detaylarını anlatıyor.

Lara MUTLU - lara.mutlu@alem.com.tr
Fotoğraflar: Selin SARAL

ALEM için özel olarak teknede bir sofra hazırlayan Deniz Yıldız Edin, “Masayı dekore ederken teknenin tipi aslında belirleyici oldu; ahşap olması nedeniyle oldukça doğal bir dekor arzuladım" diyor. Edin'in ilham kaynağı ise birkaç sene önceki bir yaz anısından... Deniz Yıldız Edin, "Alaçatı’da kumsalda, normalde akşam hizmeti olmayan bir plaj restoranında yemek yiyecektik. O an içimden geldi, masayı etraftaki katır tırnakları ve mekanın renkli sarı peçeteleri ile dekore ettim. Yan grup çok beğendi! Bir baktım çocukların gün boyu denizden çıkardığı yengeç ve deniz kestanelerini kovalarından alıp, vazolara koymuşlar ve begonviller eklemişler! Çok eğlendik. Bu masanın da aynı basitlikte ve samimiyette olmasını arzu ettim” diyor.

Teknede şık bir masa hazırlamanın püf noktaları neler?
Yalınlık! Şıklık ise bence az, doğal malzemenin birbiriyle uyumlu kombinasyonları ile oluşuyor. Örneğin burada metal kovalar, çiçek yerine mısır ve kabak, peçetelik yerine deniz kestaneleri kabukları, deniz temasına uyumlu mavi desenli peçeteler ve plastik bardaklar başrolde. 

Mısırları kullanmaya nasıl karar verdiniz?
Personal Concierge hizmeti veren Bird of Paradise’ta her zaman özgünlüğü yakalamaya çalışırım. İstedim ki ALEM için hazırladığım bu masada da ana unsur daha önce tekrarlanmamış ve yerel olsun. Aslında sırf deniz kestanesi kullanacaktım. Dekordan bir gün önce, Emirgan’da trafikteyken, mısırcının arabasına süs olarak yerleştirdiği mısırlar birden gözümde, masanın üstünde canlanıverdi! Mısırcı ertesi gün 50 mısırı teslim ederken, herhalde böyle bir sonuç aklının ucundan geçmiyordu.

Sizce şık bir masa hazırlamanın olmazsa olmaz kuralları neler?
Kalpten, inanarak hazırlanan ve şık olmayan hiçbir masa görmedim! İlk bakışta size uymasa bile, kuran kişi heyecanını sizinle paylaştığında o masa sizin için dünyanın en şık masası olabilir. Ardından, masanın kurulacağı ortama (bahçe, ev, saray, plaj) ve davetin (yıl dönümü, resmi kutlama, doğum günü, düğün) amacına uygun hazırlanmış olması en vurucu noktalar olur. Masadaki unsurlar arasındaki renk ve doku uyumunu sıra dışı bir şekilde yakalamak fark yaratır. Ütülü örtü ve peçeteler de kıymetlidir. Mumları da farklı form ve uzunluklarda şekilde birleştirmek masaya yumuşak bir dokunuş katar. Tüm bunlara gönülden yapılan misafirperverlik eklenirse... 

Tekne için masa kurarken ekstra nelere dikkat edilmeli?
Benim için doğallık ön planda oluyor. Denizden (midye kabukları), 

PAYLAŞ